Danes v Wimbledonu: Začenja Đoković, končuje Murray, derbi med Čilićem in Berdychom

Tenis ostalo 27. Jun 201411:34 > 11:36

Ljubljana – Peti dan v Wimbledonu prinaša nove zanimive obračune, ki jih ne gre zamuditi. Boje na osrednjem igrišču bo odprl prvi nosilec Novak Đoković in končal branilec naslova Andy Murray. Veliko obeta tudi dvoboj med Marinom Čilićem in Tomašom Berdychom. Peti dan obračunov iz “svete trave” od 12:30 naprej v živo na SK 1, SK 2 in SK 3.

Novak Đoković bo ob 14:00 odprl peti dan Wimbledona na veličastnem centralnem igrišču, ko se bo pomeril proti Gillesu Simonu. Vse kaj drugega kot nova zmaga Srba bi bilo veliko presenečenje. Veliko bolj napet in izenačen naj bi bil obračun med Petro Kvitovo in Venus Williams, ki je sicer v preteklosti na “sveti travi” že odigrala nekaj nepozabnih partij in je že zaradi tega v vlogi favorita. Otoški ljubitelji tenisa bodo verjetno danes z največjim zanimanjem spremljali obračun med Andyjem Murrayjem in Robertom Bautisto Agutom. Španec bi sodeč po zadnjih predstavah lahko bil nevaren prvemu domačemu adutu in branilcu naslova, toda Škot je s popolno predstavo proti našemu Blažu Roli nakazal, da se mu forma dviguje iz dneva v dan.

Na igrišču številka ena nas sprva čaka obračun med Barboro Zahlavovo Strycovo in Na Li, nato vzhodnjaški derbi med Grigorjem Dimitrovim in Aleksandrom Dolgopolovim, za zaključek pa verjetno najzanimivejši današnji obračun med Marinom Čilićem in Tomašom Berdychom. Hrvat in Čeh se bosta pomerila že osmič, za zdaj pa Berdych prepričljivo vodi s 5.2 v zmagah. Oba igralca odlikuje močan začetni udarec in forhend. Po napovedih strokovnjakov bodo odločale nianse, kar napoveduje pravo teniško poslastico.

Pridružite se nam ob 12:30, tudi danes bomo obračune v živo spremljali na SK 1, SK 2 in tudi SK 3. Pred nami je nov zanimiv teniško obarvan dan.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images