Agnieszka Radwanska končala kariero

WTA 14. Nov 201816:11 > 16:24
Getty Images Sport, Maddie Meyer

Poljakinja Agnieszka Radwanska je zaradi težav z zdravjem, ki ji ne dovoljujejo, da bi zaigrala na svoji najvišji ravni, končala s profesionalnim igranjem tenisa.

Danes, po 13 letih igranja tenisa na tekmovalni ravni, končujem kariero. Na žalost ne morem več trenirati in igrati, kot sem lahko nekdaj. Moje telo ne dohaja mojih pričakovanj. Lopar sem obesila na klin in se poslovila od profesionalk, toda ne zapuščam tenisa,” je na Facebooku zapisala Radwanska, ki je med drugim še dodala, da je že pripravljena na nove izzive.

Agnieszka Radwanska je profesionalno kariero začela leta 2005, njena najvišja uvrstitev na lestvici WTA pa je drugo mesto iz leta 2012.

29-letna Poljakinja je v karieri zmagala na 20 WTA turnirjih, pred šestimi leti pa zaigrala v finalu Wimbledona – to je njen največji uspeh v karieri. V finalu jo je takrat v treh nizih ugnala Američanka Serena Williams.

Radwanska je v karieri dvakrat zaigrala tudi v polfinalu grand slama v Melbournu (2014, 2016), leta 2013 je na Roland Garrosu prišla do četrtfinala, v New Yorku pa nikdar ni preskočila četrtega kroga. Leta 2015 je osvojila tudi zaključni turnir serije WTA, ko je v finalu v Singapurju premagala Čehinjo Petro Kvitovo.