Cincinnati osvojila Madison Keys!

WTA 18. Avg 201922:11 > 22:11
Rob Carr Getty Images Sport

Ameriška teniška igralka Madison Keys je dosegla največji uspeh v svoji karieri, ko je v finalu Cincinnatija premagala Rusinjo Svetlano Kuznetsovo s 7:5 in 7:6 (5).

Američanka je v bila v obeh nizih v zaostanku s 5:3, pa ni odnehala in je bila za svojo nepopoustljivost nagrajena z zmago. Osvojila je svoj prvi naslov v Ohiu. Keysova je prišla do svojega drugega naslova v tej sezoni, petega v karieri. S to zmago si je zagotovila vrnitev med TOP 10. Kuznetsova je sicer imela boljši odstotek servisa, a je bila v ključnih trenutkih Keysova boljša in je dvoboj končala s 13-imi asi.

Rusinja je bolje začela dvoboj, prišla do brejka in prednosti s 5:3. Servirala je tudi za prvi niz, pa je v deseti igri doživela brejk. Američanka je izkoristila priložnost, prevzela iniciativo in osvojila prvi niz.

Drugi niz je bil nekoliko podoben prvemu. Z brejkom je Kuznetsova povedla s 5:3 in sper servirala za niz. V tej igri je Keysova spet uspela vrniti udarec. V tie-breaku smo videli velik boj, drugo zaključno žogico za turnir pa je na koncu vendarle izkoristila Madison Keys.