Fanatična Tamara Zidanšek Slovenijo obdržala v igri za elito

Pokal Billie Jean King 15. Apr 202314:15 0 komentarjev
Tamara Zidanšek in Andrej Kraševec; FOTO: Aleš Fevžer

Slovenska ženska teniška reprezentanca je v kvalifikacijah za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine Pokala Billie Jean King še zmeraj vključena v boj z Romunijo. Tamara Zidanšek je v Kopru pravkar porazila Ano Bogdan (3:6, 7:6, 7:5) in izid v zmagah znižala na 1-2 v korist tekmic. Koper zdaj pričakuje obračun Kaje Juvan in Jaqueline Cristian.

Ob zaostanku z nič proti dve, kar so si varovanke Andreja Kraševca pridelale po prvem dnevu, se je bilo težko pobrati.

Še posebej po načinu, na katerega sta Tamara Zidanšek in Kaja Juvan iz rok izpustili petkovo zmago. Danes je na igrišče ŠC Bonifika prva stopila Tamara in začela odlično. Nekoč drugi mladinki sveta Ani Bogdan je odvzela servis in povedla s 3:1.

Sledilo je kar pet zaporednih iger Romunke in tako so se dekleta iz domovine grofa Drakule še za korak bližje pomaknile uvrstitvi med najboljših 12 ekip sveta.

Neprebojna transilvanska borka

Bogdan, sicer trenutno 58. igralka sveta, je igrala brezhibno. Kot bi jo začetni zaostanek razjezil, je vsako točko po daljših izmenjavah glasno proslavila, igrala agresivno, zadevala in naredila le peščico neizsiljenih napak.

Ana Bogdan; FOTO: Aleš Fevžer

Ko je v drugem nizu uprizorila “brejk” na ničli in pobegnila z 2:1, je postalo jasno, da o možnostih Slovenije za končni uspeh govorimo v pičlih odstotkih.

Zdravniški premor

“Tami” je uspela izenačiti na 4, potem “preživela” tudi servis Ane Bogdan za zmago, a niti to tekmice ni zmedlo do te mere, da bi mentalno popustila in karkoli podarila. Vseeno je žarek upanja na zmago Tamare posvetil, ko je Romunka še drugič neuspešno servirala za zmago.

Konjičanka je izsilila podaljšano igro, bila v njej ves čas spredaj in jo ob navdušenju publike dobila s 7 proti 4 ter tekmo poslala v tretji niz.

Tamara Zidanšek; FOTO: Aleš Fevžer

V tretjem nizu spet ni manjkalo dramaturških vložkov. Ko je Tamara vzela servis in znižala na 1:2, je glavno sodnico prosila za zdravniški premor. ‘Davek’ je plačevala predvsem pri daljših izmenjavah, popustil je obliž na zadnjem delu desnega stegna.

Največja zmaga v karieri

30-letna igralka iz hribovitega mesteca Sinaia, ki je največji uspeh na WTA turneji dosegla z lanskim finalom Varšave, niti v tretjem poskusu ni odservirala za zmago, Tamara je mentalni padec izkoristila ter po 5:2 dosegla kar pet zaporednih iger in dosegla veličastno zmago, o kateri se bo še dolgo govorilo.

Glede na to, da je bil to njen prvi peščeni nastop sezone (za Tamaro tretji) in tudi to, da sama kot svojo najboljšo podlago razglaša betonsko, je Bogdan vsekakor igrala nad pričakovanji. Še dobro, da v odločilnih trenutkih ni bila dovolj zbrana.

“Žoga je danes nekoliko bolj skakala, kar mi je bolj ustrezalo. Razmišljala sem o tem, da samo držim žogo v terenu in na koncu sem uspela dobro speljati,” je po tekmi dejala Tamara ter dodala: “Da, to je največja zmaga v moji karieri. Bilo je nekaj boljših zmag, različna obdobja, toda zmagati na tak način za reprezentanco je zmeraj posebno.”

Srečanje je trajalo tri ure in sedem minut.

Koper: Slovenija – Romunija 1:2

Petek, 14. april:

Kaja Juvan – Ana Bogdan 6:3, 3:6, 4:6

Tamara Zidanšek – Jaqueline Adina Cristian 1:6, 6:4, 3:6

Sobota, 15. april:

Tamara Zidanšek – Ana Bogdan 3:6, 7:6(4), 7:5
Kaja Juvan – Jaqueline Cristian -:-

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!