Na Slovaškem za Slovenijo prva v “ogenj” najmlajša

Pokal Billie Jean King 11. Apr 202413:04 0 komentarjev
BJK Cup
BJK Cup reprezentanca; FOTO: Sportida/Tenis Slovenija

Žreb je določil, da bosta prvo partijo dvoboja kvalifikacij za zaključni turnir pokala Billie Jean King med Slovaško in Slovenijo v Bratislavi odigrali Ela Nala Milić in Anna Karolina Schmiedlova. Temu bo v petek sledil še obračun med Veroniko Erjavec in Viktorijo Hrunčakovo.

Čeprav bo Slovenija nastopila v močno okrnjeni postavi, saj manjkata obe najboljši igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, mlada slovenska ekipa verjame v presenečenje in ponovitev lanske uvrstitve na zaključni turnir pokala BJK v Sevillo.

Uvrstitve na lestvici WTA govorijo v prid Slovakinjam, ki imajo tri igralke uvrščene višje, kot je najboljša Slovenka Veronika Erjavec (203.), selektor Andrej Kraševec pa poudarja, da je Slovenija že mnogokrat dokazala, da v ekipnem tekmovanju številke niso najbolj merodajne.

Kraševec je zato za prvi dan tekmovanja – v soboto sledijo še dve partiji posameznic in igra dvojic – v ogenj poslal najmlajšo v zasedbi in hkrati najnižjeuvrščeno Elo Nalo Milić (812.), ki bo imela na drugi strani mreže 68. igralko z lestvice WTA. Za 18-letnico iz Ljubljane bo to prvi nastop v državnem dresu med posameznicami.

Ela Nala Milić
Najmlajša v postavi, Ela Nala Milić; FOTO: Uroš Kokol

“Zelo sem vesela, da sem dobila to priložnost. Prvega nastopa med posameznicami za svojo državo zagotovo ne bom nikoli pozabila. Seveda bo jutri prisotna trema, a zavedam se, da sem dobro pripravljena. Na igrišče bom šla z mislijo, da moram uživati v tem, kar najbolje znam,” je po žrebu v Bratislavi povedala Milić.

Ne bo “šparanja”

Tudi šest let starejša Erjavec iz Idrije bo prvič v karieri zaigrala med posameznicami v pokalu BJK. S tekmico, ki na lestvici WTA zaseda 146. mesto, se je lani srečala v Mariboru in jo premagala z 2:1 v nizih. “Postavitev slovaškega kapetana me ni presenetila, saj je Hrunčakova trenutno v odlični formi. Pred kratkim je osvojila turnir WTT v Murski Soboti,” je uvodoma povedala Erjavec.

“Veselim se nastopa, saj se dobro počutim na igrišču in vem, da lahko prikažem dober tenis. Morala bom igrati zelo zbrano, saj je tekmica tip igralke, ki se ne ‘špara’ in igra vedno na polno,” je dodala najvišje rangirana slovenska igralka na Slovaškem.

Pokal BJK reprezentanca
BJK Cup; FOTO: Sportida/Tenis Slovenija

Za igro dvojic je kapetan Kraševec postavil Pio Lovrič in Nino Potočnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!