Zidanškova del zelo redkega trenutka teniške zgodovine

Grand Slam 9. Jun. 202116:29
Delite:
Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek (Foto: AP Photo/Christophe Ena)

Evforija slovenske teniške javnosti je na vrhuncu. Tamara Zidanšek se bo jutri ob 15. uri podala v boj za nastop v sobotnem finalu med posameznicami in s tem skušala doseči uspeh Mime Jaušovec iz sezon 1977 in 1983.

Konjičanka je z včerajšnjo zmago nad Paulo Badoso postala tudi del teniške zgodovine, ki so jo kasneje dopolnile njene preostale konkurentke, Anastazija Pavljučenkova, Maria Sakkari in Barbora Krejčikova.

Vse štiri polfinalistke letošnjega Rolanda Garrosa so se namreč sploh prvič v svoji karieri uvrstile med štiri najboljše na turnirjih, ki v tenisu pomenijo največ, to pa se je v odprti dobi tenisa (od leta 1968 naprej) zgodilo šele drugič!

Edini primer debitantk v polfinalu Slama datira v leto 1978, ko so se tedaj na OP Avstralije za končno zmago nepričakovano borile domačinke Diane Evers, Chris O’Neil, Christine Matison Dorey in Američanka Betsy Nagelsen.

Pokal za zmago je dvignila O’Neilova, kar se je kasneje izkazalo kot njena osamljena zmaga na turnirjih velike četverice, preostale tri so kariero zaključile brez tako želene trofeje.

Še en “ocvirk”: v soboto se bo že šestič zapovrstjo zgodilo, da bo med posameznicami na Rolandu Garrosu slavila igralka, ki ji to predhodno na turnirjih velike četverice še ni uspelo. V vsakem primeru torej slava za debitantko na velikem odru.

Komentari

Vaš komentar