Žreb OP ZDA: Za Slovence ugoden prvi krog, potem pa težave

Grand Slam 25. Avg 202218:30
Foto: Guliverimage

Aljaž Bedene, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan so dobili svoje tekmece v prvem krogu OP Združenih držav Amerike, ki se z glavnim delom tekmovanja začne v ponedeljek.

Aljaž Bedene, ki bo odigral svoj zadnji turnir velike četverice v karieri, je padel v del žreba, kjer so glavni nosilci Stefanos Cicipas, Taylor Fritz, Casper Ruud in Matteo Berrettini.

V prvem krogu se bo Ljubljančan pomeril proti specialistu za peščene podlage, Argentincu, Pedru Cachinu in če bi mu uspelo zmagati, ga bo potem najverjetneje že v drugem krogu pričakal glavni domači adut, Fritz. Aljaža po zaključenem Flushingu čaka nato le še nastop za Slovenijo v Davisovem pokalu prihodnji mesec, ko se varovanci Grege Žemlje merijo z Estonijo v Portorožu.

Kaja s kvalifikantko, Tamara s hčerko legende

Relativno ugoden žreb sta imeli tudi obe dekleti. Kaja Juvan se bo v 1. krogu merila s kvalifikantko, v primeru uspeha pa potem v 2. krogu z dvakratno zmagovalko turnirja Naomi Osako oziroma domačinko Danielle Collins.

Zidanšek svojo tekmico v prvem krogu že pozna. To je 21-letna Američanka, Elizabeth Mandlik, hčerka štirkratne zmagovalke turnirjev velike četverice (za Češkoslovaško), Hane Mandlikove.

V primeru uspeha bi se Konjičanka v 2. krogu merila proti petopostavljeni Tunizijki Ons Jabeur ali Američanki, Madison Brengle.

V ZDA bo nastopila tudi Andreja Klepač, ki bo skupaj z Alexo Guarachi ena izmed nosilk v konkurenci parov. Žreb za konkurenco ženskih dvojic nestrpno pričakuje tudi Zidanšek, ki se je odločila za nastop z Madžarko, Panno Udvardy.

Komentari

Vaš komentar