“Popolna blamaža” ameriške štafete

Atletika 5. Avg 202111:06 > 11:07 0 komentarjev
Cravon Gillespie
Foto: Francisco Seco/AP

Ameriški sprinterji so po velikih težavah ob drugi predaji palice v današnjih kvalifikacijah ostali brez uvrstitve v olimpijskem finalu moške štafete 4 x 100 metrov. Njihov nastop je kritiziral legendarni Carl Lewis, ki je ocenil, da gre "za popolno blamažo".

Američani že od leta 2000 niso osvojili zlata v disciplini, ki so jo pred tem obvladovali. Na velikih tekmovanjih v zadnjih dveh desetletjih so njihove nastope pogosto pokvarile napake ter tudi dopinške kazni posameznikom v štafeti, izpostavlja nemška tiskovna agencija dpa.

V današnjih kvalifikacijah sicer niso izpustili palice, kot se jim je to pripetilo na igrah v Pekingu leta 2008, sta pa novi olimpijski podprvak na 100 metrov Fred Kerley in peti iz posamične tekme Ronnie Baker imela velike težave pri drugi predaji. Izgubljenega časa niso uspeli nadoknaditi, tako da je štafeta ZDA v svoji kvalifikacijski skupini osvojila šesto mesto.

S tem so izpadli iz tekmovanja, veliki favoriti za zlato v petkovem finalu pa bodo znova olimpijski prvaki iz Ria Jamajčani. Ti so tokrat brez Usaina Bolta, zato so Američani upali, da bi lahko vendarle prišli do tako želenega zlata.

“Vse so naredili narobe”

Razplet je komentiral Carl Lewis, ki ni videl veliko dobrih stvari v nastopu Američanov. “Vse so naredili narobe. Podajanje palice je napačno, tekači so na napačnih mestih v štafeti, jasno je, da ni pravega vodenja,” je na Twitterju zapisal dobitnik šestih medalj v štafetnih sprintih na velikih tekmovanjih.

“To je popolna blamaža, nekaj nesprejemljivega je, da ekipa ZDA teče slabše kot štafeta združenja amaterskih atletov,” je še zbadljivo dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!