Mbappe bo odšel pod ceno

Uncategorized 22. Okt 202010:52 > 10:55
REUTERS/Matthew Childs

Kylian Mbappe je zavrnil predlog PSG-ja za podpis nove pogodbe in bo naslednje leto zapustil Pariz, piše Le Parisien.

Novica, da bo Kylian Mbappe zapustil PSG ni nova, a Le Parisien trdi, da bodo Parižani zanj dobili veliko manj, kot so načrtovali. V Parizu so pričakovali, da bo Mbappe podaljšal poogdbo, ki se mu izteče leta 2022, šele nato bi sledila prodaja, a mladi napadalec ne želi podpisati nove pogodbe.

V prevodu to pomeni, da bo Mbappeju cena padla na okoli 100 milijonov evrov, ker bo naslednje poletje vstopil v zadnje leto svoje pogodbe in PSG bi lahko celo tvegal, da bi ostal brez odškodnine. Mbappeju snubcev ne manjka, najboljše pa naj bi kotirale delnice Reala, ki že dalj časa lovi Francoza.

Florentino Perez naj bi imel odlične odnose s katarskimi lastniki PSG-ja. Slednji naj bi bili navdušeni nad potezo Pereza, da se leta 2019 ni vmešal v sago okoli prestopa Neymarja, kar bi se Špancem sedaj lahko obrestovalo. Real se je poleti rešil nekaj nepotrebnih igralcev, v kriznih časih je zaslužil 100 milijonov evrov in pripravil teren za prihod Mbappeja. Francoza želita tudi Liverpool in Manchester United, toda igralec je menda že izbral kraljevi klub. V prvi vrsti zaradi Zinedina Zidana, ki ga je želel pripeljati, ko je imel komaj 14-let in tudi v času, ko je iz Monaca odšel v PSG.

Mbappe je takrat raje izbral Pariz z dodatkom, da so njegove sanje zaigrati v Realu pod vodstvom Zidana, ki je, ob Cristianu Ronaldu, njegov največji idol iz mladosti. Idealna kombinacija?

Sportklub Slovenija