Finale pred finalom oziroma Nadal – Đoković

Getty Images

Mariskdo bi si njuno obračun želel gledati v nedeljo v velikem finalu, a Rafael Nadal in Novak Đoković se bosta 52. v karieri pomerila v današnjem drugem polfinalu Wimbledona. Za prvo finalno vstopnico ob 14:00 v živo na SK 1 Kevin Anderson in John Isner.

Rafael Nadal in Novak Đoković sta rekorderja po številu odigranih medsebojnih obračunov v moderni teniški zgodovini. Španec in Srb se bosta danes na osrednjem igrišču Wimbledona pomerila že 52. Trenutno Srb vodi s 26:25, na travi pa je z 2:1 uspešnejši Španec. Zanimivo, da je Rafa doslej dobil tudi vse štiri polfinalne obračune na turnirjih za grand slam, a dejstvo je, da bomo danes spremljali nov obračun dveh teniških velikanov, na katerem zgodovina ne bo imela nobene vloge.

V četrtfinalu je imel veliko lažje delo Đoković, ki je Keia Nišikorija odpravil s 3:1 v nizih, medtem ko je Nadal na najboljšem dvoboju letošnjega Wimbledona Juana Martina del Potra strl šele po petih nizih izjemnega tenisa. Napovedi so v takšnih primerih vselej nehvaležne, zato vabljeni v našo družbo na SK 1.

Za prvo finalno vstopnico se bosta ob 14:00 pomerila Kevin Anderson in John Isner. Južnoafričan in Američan sta v veliki senci Nadala in Đokovića, vnedar seveda vsak svojimi načrti, kako se prebiti v finale največjega teniškega turnirja na planetu.

Danes bo na delu tudi Katarina Srebotnik. Velenjčanka se bo v paru z Novozelandcem Michaelom Venusom poskušala prebiti v finale mešanih dvojic. Pred “vrati raja” Srebotnikovo in Venusa čaka ameriško-avstrijska naveza Nicole Melichar/Alexander Peya.