Pokalno tekmovanje zaznamovala presenečenja

OZS

Odbojkarice so ta teden odigrale prve tekme četrtfinala Pokala Slovenije in si z dobrimi predstavami skušale zagotoviti čim boljše izhodišče pred povratnimi obračuni. V moškem delu tekmovanja smo spremljali srečanja osmine finala, ki so prinesla kar nekaj presenečenj.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, sicer branilci pokalne lovorike, so prvi nastop v letošnjem tekmovanju zaključili s pričakovano zmago nad ŠD Braslovčami, enako prepričljivi so bili tudi aktualni podprvaki, odbojkarji Calcit Volleyja, ki so s 3:0 v gosteh odpravili Slovensko Bistrico. Zelo dobro so obračun osmine finala odigrale tudi Črnuče, ki so s 3:0 premagale Fužinar Sij Metal Ravne, novogoriški GEN-I Volley pa je iz nadaljnjega tekmovanja izločil prvoligaša Hoče, prav tako s 3:0. Za zmago so se morali nekoliko bolj od pričakovanj potruditi odbojkarji Salonita Anhovo. Kanalci so namreč odpor rekreativne ekipe Športni park Ludus strli šele po štirih nizih.

V še enem prvoligaškem obračunu Krka na domačem terenu ni bila kos razpoloženim Mariborčanom, medtem ko smo v Murski Soboti spremljali ogorčen boj med Panvito Pomgrad in Šoštanjem Topolšico. Po petih izenačenih nizih in po skoraj dveh urah in pol srečanja so se zmage veselili odbojkarji Šoštanja. Po petih nizih se je zaključila še tekma osmine finala med SIP Šempetrom in ekipo Hiša na kolesih Triglav, pri čemer so morali Kranjčani priznati premoč tekmecem, ki so z zmago s 3:2 poskrbeli za še eno presenečenje.

Odbojkarice so v tem tednu odigrale prve tekme četrtfinala Pokala Slovenije, povratni obračuni bodo na sporedu 21. novembra. Dobro izhodišče za uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice so si zagotovile aktualne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branika, ki so bile v gosteh, z 0:3, uspešnejše od SIP Šempetra, pri čemer so se jim tekmice v prvem nizu zelo dobro upirale. Do zmage na gostovanju je uspelo priti tudi GEN-I Volleyju, a so jim bile odbojkarice Luke Koper v prvih dveh nizih enakovreden tekmec.

Ekipa Calcit Volley II se je pred domačimi navijači veselila zmage nad Ankaranom Hrvatini, Kamničanke so bile boljše s 3:1, veliko razlogov za zadovoljstvo pa so po prvi četrtfinalni tekmi imele odbojkarice Formule Formis, ki so se veselile zmage nad pokalnimi podprvakinjami, ekipo Calcit Volley. Rogožanke so bile boljše po petih nizih, v zadnjem so slavile z 18:16.

Prve četrtfinalne tekme pri moških bomo lahko spremljali 7. novembra, povratne bodo teden dni kasneje, pri ženskah pa bodo povratne tekme, ki bodo odločale o štirih udeleženkah zaključnega turnirja, na sporedu 21. novembra.