Calcitovke v Modeno polne optimizma

Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Volleyballa so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakinj izgubile proti Modeni z 0:3, vendar z igro, ki obeta. Tudi na sobotni povratni tekmi (ob 20:30 v živo na SK 1) si želijo ponoviti podobno igro, popraviti nekatere napake in se domov vrniti vsaj s častnim nizom.

Čeprav je italijanska ekipa v torek v dvorani Tivoli slavila s 3:0, v taboru slovenskih državnih prvakinj niso bili razočarani. Nekaj grenkega priokusa je sicer bilo, saj bi z malce več zbranosti v končnicah nizov slovenske prvakinje lahko prišle vsaj do častnega niza. “Čeprav smo izgubili, imamo več razlogov za zadovoljstvo kot razočaranje. Samim sebi smo dokazali, da smo sposobni igrati na visoki ravni in se enakovredno meriti s tako kakovostno ekipo, kot je Modena. Mislim, da je blok v povezavi z obrambo deloval zelo dobro, tu smo bili uspešni, več bi lahko naredili v napadu. Tu so naše največje rezerve, bolje pa bi se lahko odzvali na tiste t. i. lažje situacije, ko bi morali biti bolj zbrani,” se je Alessandro Beltrami, trener ljubljanskih odbojkaric, dotaknil ljubljanske tekme in se že osredotočil na sobotno.

Nekaj stvari v svoji igri bomo vsekakor spremenili, tudi v bloku in obrambi, ki sta sicer delovala dobro, saj smo videli, da nekatere igralke Modene med samo igro spreminjajo svoj način igranja, tako da bomo morali biti pripravljeni tudi na to. V vsakem primeru pa bomo morali biti v Modeni bolj pozorni na svojo igro v napadu in biti bolj učinkoviti,” je še dejal italijanski strokovnjak na klopi Calcita Volleyballa.

Lahko smo jezne same nase, ker smo v končnicah nizov izpustile priložnost, da bi lahko prišle do ugodnega izida. V končnicah so odločale njihove izkušnje, saj so posamično veliko bolj izkušene od nas, toda pomembno je, kako igra ekipa, ne posameznica, to pa je lahko naša prednost. Dobro smo se pripravile že na prvo tekmo, zdaj smo nekatere stvari popravile in verjamem, da lahko v Modeni iztržimo bolj ugoden izid,” je prepričana Olivera Kostić, ki je bila v Tivoliju z dvajsetimi točkami najbolj učinkovita igralka tekme.

“Če bomo zmanjšale število lastnih napak in ne bomo dobile toliko ‘lahkih’ točk, si v Modeni lahko obetamo še eno dobro predstavo. Želja je častni niz, ki bi si ga zaslužile že v Ljubljani. Treniramo dobro, mislim, da igramo stopničko na višji ravni kot lani, tako da komaj čakamo na nadaljevanje sezone,” je o svojih pričakovanjih pred sobotno tekmo v dvorani PalaPanini spregovorila Tina Grudina.

V soboto bomo skušale v bloku in obrambi igrati kot na prvi tekmi, skušale pa bomo kaj več narediti tudi s servisom. Menim, da na prvi tekmi v tem elementu igre nismo bile ravno uspešne. Lepo bi bilo, če bi osvojile vsaj kakšen niz, v vsakem primeru pa bomo naredile vse, da bi odigrale še eno dobro tekmo, kar bi bila dobra priprava za nadaljevanje sezone,” pa je dodala kapetanka ekipe Tina Lipicer Samec, najbolj izkušena igralka Calcita Volleyballa.

Zmagovalke dvoboja bodo napredovale v tretji krog kvalifikacij, kjer se bodo na zadnji stopnici pred vstopom v Ligo prvakinj najverjetneje pomerile s Cannesom, ki je na prvi tekmi v Brčkem slavil s 3:0, poražena ekipa bo s tekmovanjem nadaljevala v pokalu CEV.