Senzacija v Monaku: Fognini premagal Nadala za finale

Clive Brunskill /Allsport

Fabio Fognini je v polfinalu mastersa v Monte Carlu z maestralno predstavo odpihnil kralja peska Rafaela Nadala! Italijan se je v finale turnirja v kneževini uvrstil, potem ko je branilca naslova premagal s 6:4 in 6:2.

Fabio Fognini je z zmago prišel do najboljšega rezultata na mastersu v Monte Carlu. Pred tem je najboljši rezultat zabeležil leta 2013, ko ga je v polfinalu premagal Novak Đoković. Italijana v nedeljskem finalu čaka Dušan Lajović, ki je v prvem polfinalu izločil Daniila Medvedeva.

Rafael Nadal je v Monte Carlu nazadnje izgubil leta 2015, ko ga je v polfinalu zaustavil Đoković, tokrat pa je kralja peska deklasiral Fognini. 

Čeprav je Fognini na prvi servsi imel samo 47 odstotno uspešnost, je dominiral na igrišču. Natančno je zadeval iz osnovne linije, se odlično gibal in pravzaprav počel tisto, kar ponovadi počenja Nadal.

Že v prvi igri je bilo jasno, da bo imel Španec veliko dela z Italijanom. Po desetih minutah nadigravanja je Fognini povedel z breakom. V nadaljevanju se je Rafa uspel vrniti na 3:3, nekaj izmenjava odigral na vrhunskem nivoju, vseeno pa je Fognini vse bolj prevzemal pobudo in prišel do vodstva z 1:0 v nizih.

V drugem nizu je igral samo Fognini. Pri vodstvu s 5:0 je serviral za zmago. V tistem trenutku se mu je roka malce “skrajšala”, a je Nadal z breakom samo nekoliko preložil neizbežno. Po dveh zaporedih igrah Nadala, je Fognini v naslednji izkoristil četrto zaključno žogo.