Falcao v Istanbulu – pričakalo ga je 25.000 ljudi

Uncategorized 2. Sep 201916:18 > 16:22
Buda Mendes/Getty Images

Kolumbijski nogometaš Radamel Falcao je dosegel dogovor o prestopu v vrste Galatasaraya, v Istanbulu pa ga je pričakala 25.000 glava množica.

Falcao h turškemu velikanu prihaja iz Monaca, katerega član je bil od leta 2013. Eno sezono je preživel na posoji pri Chelseaju in Manchester Unitedu. Za Monaco je na 139 srečanjih v Ligue 1 dosegel 83 golov. 

Kolumbijski reprezentant je produkt River Plateja, profesionalno kariero pa je začel v Lanserosu, preden je zaigral za klub iz Buenos Airesa. Leta 2009 se je preselil k Portu, kjer je preživel dve leti, nato pa je bil toliko časa tudi pri Atleticu.

V svoji karieri je Falcao med drugim osvojil Ligo Europa s Portom in Atleticom, z enim oz. drugim pa tudi portugalsko in špansko prvenstvo.

Ob Falcau je Galatasaray pripeljal tudi Florina Andoneja iz Brightona in zveznega nogometaša Southamptona Maria Leminaja. 

Galatasaray je v prejšnji sezoni osvojil 22. naslov prvaka Turčije, trenutno pa je na lestvici Süperlige na 8. mestu. Letos se je Galata že okrepil s Stevenom N’zonzijem iz Rome in nogometašem Fulhama Jeanom Michaëlom Serijem, ki ga je pripeljal na posojo. Novinec v dresu turškega prvaka je tudi Ryan Babel.