Tuchel o Mbappeju: Igralce je potrebno zaščititi!

Christof Koepsel/Getty Images

Trener PSG-ja Thomas Tuchel je zaradi poškodbe Kyliana Mbappeja v finalu francoskega pokala zelo zaskrbljen. Eden najboljših napadalcev sveta je prizorišče včeraj zapuščal na berglah.

Loic Perrin jezaradi ostrega štarta nad Mbappejem v prvem polčasu prejel kar neposreden rdeč karton, čeprav se je ob drsenju dotaknil tudi žoge in imel verjetno res namero izbijati.

Parižani so tekmo dobili z 1:0 (Neymar) in osvojili dvojno lovoriko, Mbappe pa je bil nemudoma po poškodbi zamenjan, ker ni mogel normalno stopiti na nogo. Njegov nastop v četrtfinalu Lige prvakov proti Atalanti čez tri tedne je tako pod velikim vprašajem.

Povezano

 “Vsi, ki so si ogledali prekršek, so zaskrbljeni,” je po tekmi povedal Thomas Tuchel, strateg prvakov, ki je za splet dogodkov okrivil kar delivca pravice, Amaurya Delerueja:

“Začelo se je s prekrškom nad Neymarom, potem pa smo po prekršku nad Kylianom prejeli tri rumene kartone. Ni istega kriterija, pa to govorim za vse igralce. Pomembno jih je zaščititi, ne le moje, tudi druge nogometaše, kar pa včeraj ni bila praksa.”

Včerajšnji dogodki so razžalostili tudi branilca PSG-ja, Thiaga Silvo:

Ko se zgodijo zake stvari, mi je vedno težko pri srcu. Žalostni smo zaradi Kyliana, a hkrati vseeno srečni, ker smo osvojili naslov. Imamo še nekaj časa in upam, da bo pripravljen, saj je naš ključni igralec.”

https://twitter.com/CFCKhaIz/status/1286749906540154882