Guardiola besni: Očitno je, to je bil drugi rumeni karton

Nogomet 4. Okt 20217:58 > 8:03
Pep Guardiola je ob četrtem sodniku povsem izgubil živce. Foto: Guliverimage

Nedeljska popoldanska nogometna poslastica med Liverpoolom in Manchester Cityjem (2:2) bi se lahko končala tudi drugače, če bi James Milner v 73. minuti prejel drugi in izklučujoči rdeči karton. Z namernim spotikanjem je zaustavil prodor Bernarda Silve, Pep Guardiola je zato že med tekmo povsem izgubil živce, nič manj neposreden ni bil po tekmi.

Derbi 7. kroga angleškega prvenstva ljubiteljev nogometa ni pustil ravnodušnih. Še manj stratega Cityja, ki je prepričan, da bi moral James Milner predčasno pod prho. Ob prekršku je bil izid 1:1.

“To je rumeni karton. Vse je jasno. A to je Anfield, takšen je Old Trafford. Če bi bil položaj obrnjen, bi bil nogometaš Cityja izključen. Preveč očitno je. To je bil drugi rumeni karton,” je po tekmi v pogovoru za Sky Sports besnel Pep Guardiola.

Posnetek prekrška Jamesa Milnerja:

“Rumeni karton bi moral zaradi pritoževanja pokazati tudi meni, a še prej bi moral drugega Milnerju. V tako tesnih tekmah bi ga preprosto moral. To ne pomeni, da bi premagali Liverpool, a jasno je, da bi moral James prejeti drugi rumeni karton,” je še dodal Pep.

Stroka prikimava Guardioli

Le nekaj trenutkov kasneje je bil Milner udeležen v akcijo domačih, ki je Liverpool popeljala v vodstvo z 2:1. Da je sodnik Paul Tierney storil veliko napako, ko angleškemu vezistu ni pokazal drugega rumenega kartona, sta se strinjala tudi Micah Richards in Gary Neville, nekdanja nogometaša Cityja in Uniteda.

“Sodnik je imel šokantno tekmo. Ne razumem, kako se dopusti nekaj takšnega. Absolutno nerazumljivo. Nanj so vplivali navijači. To je rumeni karton, ki bi spremenil potek tekme,” je bil brez dlake na jeziku Richards. Medtem ko je Neville dejal, da je “sodnik izgubil mirnost.”

Obema je pritrdil tudi legendarni nekdanji branilec Liverpoola Jamie Carragher: “Moral bi biti izključen. Ni dvoma, da je imel srečo.”

Vrhunci tekme Liverpool – Manchester City: