Jorgić ponovil Houston, izenačen najboljši slovenski izid na SP (VIDEO)

Drugi športi 25. Maj 202313:30 1 komentar

Darko Jorgić je na svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu v južnoafriškem Durbanu žal izpadel. V osmini finala ga je s 4 proti 2 (-10, -5, 9, -6, 7, -7) v nizih premagal peti igralec sveta, Jingkun Liang.

Hrastničan je srečanje začel izvrstno in povedel z 8:4, potem pa favoriziranemu Kitajcu dovolil preobrat.

Momentum se je po prvem nizu močno preselil na drugo stran mize, Jingkun je po vodstvu nato v drugem povedel 6:0, tako da je bil ta del srečanja praktično odločen. Darko se je potem vendarle zbral, tretji niz dobil na 9, v četrtem pa vodil 5:2 ter 6:3, a ga na žalost izgubil po delnem izidu 8 proti 0 v korist nasprotnika.

Napredek: Niz več kot v Teksasu

Tako kot v večini nizov je Jorgić, sicer 12. igralec svetovne lestvice, v petem ustvaril zalogo, ki je tokrat ni zapravil. Vodstvo 7:2 je obetalo lažje nadaljevanje duela, Zasavec je pri 10:7 prvo set priložnost pretvoril in znižal na 2-3 v nizih. Petega je Liang  po izenačeni borbi dobil z 11-7, kar mu prinaša četrtfinale z Japoncem Tomokazujem Harimotom.

Pomembnejši deli srečanja:

Jorgić je pred tem v Durbanu premagal Argentinca Horacia Cifuentesa, Portugalca Tiaga Apolonia, v boju za osmino finala pa gladko s 4:0 še Francoza Alexisa Lebruna, 18. igralca sveta.

Po porazu je Jorgić ocenil, da si nima česa očitati. “Videla se je razlika od najinega zadnjega dvoboja. Jingkun je ves čas vedel, kaj igra, dobro je bil pripravljen na moje udarce in od začetka do konca je igral odlično,” je dejal.

Kot je ocenil, sta bila ključna prvi in tretji niz, ko je že bil v vodstvu, nato pa je oba izgubil. “Morda bi se vse skupaj končalo drugače, če bi povedel, ampak nimam si česa očitati,” je dodal.

Slovenskih nastopov v Durbanu je tako konec. Naj spomnimo, Jorgić je v osmini finala izpadel tudi na zadnjem SP v Houstonu predlani, ko ga je tedaj s 4-1 ugnal Brazilec, Hugo Calderano.

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje