Jan Kozamernik pred vrati italijanskega velikana

Odbojka 25. Maj 202311:20 1 komentar
Jan Kozamernik, Gregor Ropret
Jan Kozamernik Foto: FIVB

Slovenski reprezentant Jan Kozamernik, ki velja za enega najboljših blokerjev v Evropi, bo po naših informacijah kariero nadaljeval pri italijanskem prvaku Trentinu. Zamenjal bo srbskega reprezentanta Srečka Lisinca, ki se po petih sezonah v Trentu seli na Poljsko.

“Kakšen konec teh dveh let v Rzeszowu. Hvala vsem navijačem, klubu in še posebej ljudem, ki sem jih spoznal, soigralcem in prijateljem. Bilo mi je v čast. Vesel sem, da vas lahko imenujem moja družina na Poljskem,” je po koncu sezone v Plusligi, kjer je z Resovio osvojil bronasto odličje, dejal slovenski bloker. Odbojkar iz Brezovice se poslavlja od rdeče-belega dresa in se po naših informacijah vrača na Apeninski polotok.

Tja, kjer je začel svojo kariero legionarja, v veliki Trentino. Zakrpal bo vrzel po odhodu dolgoletnega zvestega vojaka Srečka Lisinca. Srb bo kariero nadaljeval pri ekipi Projekt Warszawa.

Klemen Čebulj ostaja na Poljskem – pri Resovii bo igral vsaj še eno sezono.

Ima že izkušnje z igranjem v Italiji

Kozamernik je za Trentino igral v sezoni 2017/18, nato pa je pred odhodom na Poljsko tri sezone branil še barve Milana. Italijanski prvak bo pred novo sezono doživel kar nekaj sprememb. Poleg Lisinca je ekipo zapustil tudi legendarni Matej Kazijski, ki odhaja k Milanu, Donovan Džavoronok naj bi odšel v Verono k Roku Možiču, trenerja Angela Lorenzettija, ki se je preselil k Perugii, pa bo nadomestil dosedanji trener Cisterne Fabio Soli.

V najmočnejši italijanski ligi od slovenski reprezentantov igra tudi zgoraj omenjeni Možič, skoraj zagotovo pa bo pri Perugii kariero nadaljeval tudi Gregor Ropret.