Karanović: Maribor je po Tavaresu znova dobil “gol igralca”

Nogomet 26. Jan 202213:31 > 14:304 komentarji
Foto: Uroš Skaza

S predstavama proti LASK-u (2:1) in Crveni Zvezdi (1:1) je Maribor poslal resno sporočilo tekmecem v Prvi ligi Telemach. Zdi se, da je vodilna ekipa slovenskega prvenstva naredila še korak naprej v primerjavi z zaključkom jeseni in v drugi del sezone vstopa kot glavni favorit za slovensko nogometno krono. Sportklubova ekipa je v Beleku pred mikrofon po tekmi s Crveno Zvezdo povabila Radovana Karanovića in Ognjena Mudrinskega.

Že v uvodnih minutah tekme med Mariborom in Crveno Zvezdo je bilo jasno, da to ni običajna pripravljalna tekma. Obe ekipi sta v obračun krenili odločno in agresivno, hitro smo ugotovili, da je v obeh moštvih prisotna velika želja po zmagi. Pričakovano so bili Beograjčani tisti, ki so narekovali tempo obračuna, vijolice pa so s pametnim branjenjem, agresivnostjo in prežanjem na nasprotnikove napake povzročali obilico preglavic favoriziranim rdeče-belim.

Ko pred naš mikrofon po koncu tekme stopi trener Radovan Karanović, nas tako najprej zanima – so naše ugotovitve pravilne in je bila ta tekma bolj kot priprava na prvenstvo, ko bo Maribor tisti, ki bo na večini obračunov narekoval tempo igre, priprava na evropsko poletje 2022?

“Ja, se strinjam. Že ob organizaciji tekem na pripravah smo si želeli takšnih obračunov. Gledamo naprej, predvsem pa si želimo ugotoviti, kje smo v tem trenutku. Ne glede na to, da še nismo povsem kompletni in da še vedno poteka selekcija ekipe. Sta pa tako tekma proti LASK-u kot ta z Zvezdo pokazali obrise tistega, kar počnemo v tem obdobju,” ocenjuje strateg Mariborčanov.

Čeprav je Maribor igral proti klubu Karanovićeve mladosti, je to med tekmo posvem odmislil. Foto: Uroš Skaza

Želi, da so vsi nogometaši še bolj nevarni za vrata nasprotnika

Odgovore na nekatera odprta vprašanja Mariborčani še iščejo. Odhod Roberta Voloderja so nadomestili z Maxom Watsonom, Đorđe Ivanović bo dodana kvaliteta v konici napada. V nogometni javnosti pa smo razmišljali o tem, ali bodo vijolice poiskale alternativo tudi za selitev Blaža Vrhovca na Ciper. Rešitev se je očitno našla kar znotraj kadra, Aljaž Antolin je proti LASK-u in Crveni Zvezdi nakazal, da je morda že zrel za resno vlogo v ekipi Maribora.

“Že pred odhodom na priprave sem dejal, da želimo najti nove rešitve znotraj naše ekipe. To je obdobje, ko lahko preizkušamo nove stvari in res je, Aljaž Antolin je odigral dve dobri tekmi, tako da vsekakor že išče svoje mesto pod soncem (smeh). Do začetka prvenstva imamo še tri tedne časa in počakajmo do takrat, ko bomo sprejemali končne odločitve glede ekipe.”

Radi ponavljamo mantro, da se nogomet igra za zadetke. In v taboru vijolic imajo v tej sezoni golgeterja, ki riše nasmeške na obraze navijačev. Koliko lažje je trenerju, ko ima v ekipi napadalca, kakršen je Ognjen Mudrinski, s katerim se nekoliko v šali zdi, da Maribor vsako tekmo začne z rezultatom 1:0 – njegov zadetek prej ali slej pride.

“Dejstvo je, da je Maribor po Marcosu Tavaresu znova dobil tega tipičnega “gol igralca”. Torej nogometaša, za katerega je jasno, da zna zaključiti naše akcije. Sam si sicer želim, da vsi igralci postajajo še bolj nevarni za vrata nasprotnika in da tekme rešujejo tudi drugi, ne samo Ognjen Mudrinski,« upa trener, ki je v drugem delu nogometne jeseni preporodil zasedbo Maribora.

Razumljivo je, da je Ognjen Mudrinski z zadetki takoj ujel simpatije navijačev. Foto: Uroš Skaza

Rad zabija bivšim, vrata prihodnosti pušča odprta

Za Mariborčane je torej znova zadel Ognjen Mudrinski, ki je še enkrat več dokazal, kakšen »nos« ima za zadetke. Ob pravem času je bil na pravem mestu, ujel podajo Martina Milca in žogo s silovitim strelom zabil v mrežo Crvene Zvezde. Ekipe, za katero je v sezoni 2012/2013 na 25 tekmah dosegel 12 zadetkov.

“Vedno rad igram proti Crveni Zvezdi, pravzaprav uživam v igranju proti vsem svojim nekdanjim ekipam in rad jim tudi zabijam zadetke. Danes smo oboji odigrali zelo dobro tekmo, ki je je bila zares tekmovalna, zdelo se je, kot da igramo za točke. Najbolj pomembno je vendarle to, da smo vsi ostali zdravi in se lahko v miru pripravljamo na nadaljevanje sezone,” poudarja srbski napadalec.

Na vprašanje o tem, ali počasi že razmišlja tudi o tem, kaj se bo zgodilo po sezoni, 30-letnik odgovarja: »Posoja v Maribor traja do konca sezone. Prepričan sem, da bomo po tem obdobju sedli za mizo in se pogovorili o tem, ali obstaja interes, da ostanem tukaj. Vse je odprto, trenutno sem popolnoma osredotočen na drugi del sezone in osvojitev naslova, nato pa bomo videli.«

V tem trenutku ima v mislih le eno – osvojitev državne krone z Mariborom. Foto: Uroš Skaza

Na takšnih tekmah razmišljaš samo o tem, kako boš zmagal

Radovan Karanović je že ob najavi pripravljalnih tekem priznal, da se še posebej veseli tekme s Crveno Zvezdo, torej z ekipo, za katero navija že od otroštva. Je bilo vodenje Maribora na takšnem obračunu nekaj posebnega tudi zato, ker mu je na drugi strani stal Dejan Stanković, legenda Crvene Zvezde in srbskega nogometa?

“Danes sem bil zelo miren. Čeprav je bila tekma prijateljske narave, sem želel zmagati. Predvsem pa me je zanimalo, kako se bodo moji fantje odzvali na napore zares intenzivnih treningov, poleg tega pa še dveh kar nekako evropskih tekem. Nisem se pretirano obremenjeval s tem, proti komu igramo. Je pa dejstvo, da je na drugi strani stala legenda srbskega in jugoslovanskega nogometa, ampak med tekmo o tem enostavno ne razmišljaš, zanima te samo to, kako boš takšen obračun dobil,” za zaključek pogovora po tekmi s Crveno Zvezdo v Beleku razmišlja Radovan Karanović.

Več o včerajšnjem dnevu v Beleku in o tem, kako smo s skupnimi močmi osrečili mladega navijača Maribora, si lahko ogledate v video zgodbi

Iz Beleka:

Ne test pred prvenstvom, to je bila priprava na Evropo

Iskreni Karničnik: Želel sem se pridružiti Šimundži

Četrti dan v Turčiji zaznamovala sneg in tekma Maribora

Domačini česa takšnega ne pomnijo tri desetletja

Marko Šuler pojasnil povezave med Sikoškom in Crveno zvezdo

Žiga Kous zaupal pravilno izgovorjavo trenerjevega priimka   

Komentari

Vaš komentar