Kozamernik: Pristop je bil pravi od začetka (VIDEO)

Odbojka 1. Okt 20237:10 0 komentarjev
slovenska odbojkarska reprezentanca
Foto: FIVB

Slovenski odbojkarji so v olimpijskih kvalifikacijah na Japonskem vpisali še drugo zmago. Po Tuniziji so bili boljši tudi od Turčije, ki so ojo odpravil is 3:0 (26, 28, 22). "Mislim, da smo danes dobro in zbrano odigrali že od prve točke," je po obračunu razmišljal kapetan Slovenije Tine Urnaut.

Po medsebojnem obračunu na evropskem prvenstvu so se slovenski in turški odbojkarji znova pomerili tudi v olimpijskih kvalifikacijah. Spomnimo, da so tedaj igralci selektorja Alberta Giulianija dobili uvodna niza, nato pa so Slovenci pripravili preobrat in se veselili zmage po petih nizih.

Danes je bila slovenska vrsta precej bolj prepričljiva, saj nasprotniku ni oddala niti niza in se veselila zmage s 3:0 (26, 28, 22). Predvsem po zaslugi zbranosti v zaključku uvodnega in drugega niza, ki sta bila izredno izenačena, a se je tehtnica prevesila na stran precej bolj izkušene Slovenije.

“Težaven začetek, a mislim, da smo na koncu zbrali vse moči in tekmo zares oddelali tako, kot je treba. Pristop je bil pravi že od začetka, a bi bili lahko v lahkih situacijah od začetka boljši. Mogoče smo jim podarili preveč direktnih napak, zato so nam bili tako blizu. Na koncu smo lepo odservirali in mirno pripeljali tekmo do konca, kar me zelo veseli in me navdaja s pozitivnim navdihom za naprej. Vemo, da nas čaka Finska in bo definitivno težka tekma. Finci so včeraj prikazali dobro igro proti Japoncem in se niso predali do konca. Ne pričakujem ničesar drugačnega kot danes, tako da bomo morali na naši strani oddelati vse stvari tako, kot jih znamo in mislim, da ne bo težav,” je ocenil Jan Kozamernik.

Slovenski bloker je obračun sklenil z osmimi točkami in dvema blokoma, kolikor jih je zbral tudi kapetan Tine Urnaut, ki je vpisal 13 točk. Toliko jih je dosegel tudi Klemen Čebulj, še bolj učinkovit pa je bil mladi Rok Možič, ki je bil z 20 točkami najučinkovitejši posameznik pri zmagovalcih.

“Mislim, da smo danes dobro in zbrano odigrali že od prve točke. Zbrano pravzaprav po prvih šestih, sedmih točkah prvega niza. Ko so nasprotniki dobro začeli, smo se v prvih dveh nizih vrnili v igro, tretjega pa smo začeli na način, kot bi morali. Zelo sem vesel pomembne zmage proti zelo močni Turčiji,” je dejal Urnaut in tako kot Kozamernik misli usmerili proti naslednjemu nasprotniku Fincem.

Tudi z njimi bodo Slovenci igrali ob 3. uri ponoči po slovenskem času, a še pred tem bodo imeli dan počitka, ki jim bo ob napornem tekmovalnem ritmu prišel še kako prav. “Naprej dan počitka. Poskušali si bomo povrniti čim več energije, oddelati dober fitnes in se potem pripraviti na naslednjega nasprotnika,” je še pristavil Urnaut.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!