Nigerijci postali spletni hit: Žogo iz 11-m poslal v avt

Nogomet 15. Jul 20228:51 > 9:09 1 komentar

Finale nigerijskega nogometnega pokala redkokdaj pritegne toliko pozornosti kot tokrat. Na tekmi med Remo Stars in Ijebu Unitedom se je redni del srečanja končal brez zadetkov, ob izvajanju enajstmetrovk pa je po družbenih omrežjih zaokrožilo prepričanje, da je šlo za tekmo, ki je bila zaradi stav prirejena.

Če je redni del tekme minil brez nepričakovanih trenutkov, pa je do teh zagotovo prišlo v loteriji enajstmetrovk. Nigerijski podcaster Ibukun Aluko je na svojem twitter profilu delil posnetek, ki razkriva, kako je ekipa Remo Stars ‘želela’ izgubiti.

Najprej je ob poskusu Ijebu Uniteda vratar Remo Stars na golovi črti obstal kot vkopan, če se malo pošalimo, ni ob poskusu tekmeca trenil niti z očesom.

A še bolj bizaren prizor se je zgodil le malce pozneje, ko je nogometaš Rema žogo z enajstih metrov poslal v avt. Da, prav ste prebrali. Ob kazenskem strelu je žogo poslal daleč od gola, ob stransko črto.

Aluko je ob videu zapisal: “Če to ni prirejena tekma, ne vem, kaj je. Zakaj je nigerijski nogomet takšen? Zakaj nikoli ne storimo koraka naprej”?

Ali je šlo v tej tekmi dejansko za stave, ni znano. Lahko pa presodite sami.