Kek je pojasnil, zakaj se ni veselil Šeškove mojstrovine

Foto: Profimedia

Slovenski selektor Matjaž Kek je znan po tem, da ekipo postavlja pred posameznika, zelo nerad komentira le enega, po tekmi pa je na zastavljeno vprašanje, zakaj se ni veselil vesoljskega zadetka Benjamina Šeška, odgovoril tako.

“Ne vem, kdaj ste me videli evforičnega, no, vsaj sam se ne spomnim. Mogoče le pred mnogimi leti, ko smo z Rijeko premagali Hajduk. Šlo je za gesto, ki je izven mojega konteksta,” je odgovoril na vprašanje našega novinarja Jake Kozmelja, kako je lahko po takem zadetku, ki je navdušil ves svet, posnetek zadetka si ogledalo že preko 4 milijone ljudi, ostal tako miren.

Po zadetku proti Norveški miril navdušenje, zdaj pa …

“Upam, da bo znal ceniti pomoč, ki jo ima s strani soigralcev. In veliko energije, ki jo s strani reprezentance dobi. Upam, da se bo tega zavedal,” je mariborski strokovnjak miril navdušenje po zmagovitem Šeškovem zadetku proti Norveški, po fantastičnem zadetku v Solni pa je najstnika iz Radeč tudi pohvalil, čeprav to ni v njegovi navadi.

Matjaž Kek o izjemnem zadetku Benjamina Šeška: 

“Takšen zadetek lahko doseže le nekdo, ki imajo rad nogomet. Nekdo, ki daje vse za to, da bi uspel v tem športu, nekdo, ki ima neizmeren talent. Prepričan sem, da bo take gole dosegal tudi v prihodnje v klubu in tudi v reprezentanci,” je dejal Kek in hitro razširil kontekst.

Šeška se bodo zdaj bali

“Poglejte si, kakšno diagonalo je spustil Stojanović, vse to je del nekega dogovora. Fant se je potrdil v Ligi narodov, zdaj bo nekdo, ki se ga bodo bali in bodo drugi lažje igrali, saj bodo imeli več prostora. A danes sem videl tudi fantastičnega Bijola in še bi lahko našteval …”

Liga narodov sestavila skupino

Kek je še bolj kot obstanka v ligi B še bolj vesel, da se je sestavila lepa sredina, ki bo, v to je prepričan, v prihodnje še opozorila nase. “Liga narodov je sestavila eno skupino in to je tisto, ki me kot selektorja veseli še bolj kot sam obstanek v ligi B,” je še pristavil slovenski selektor.

Podoživite še enkrat zadetek Benjamina Šeška:

Vrhunci s tekme med Slovenijo in Švedsko: