Ne pozabimo, tudi Celju in Muri dolgo nismo verjeli

Nogomet 13. Feb. 202210:40 > 12:22
Delite:
Foto: Jure Banfi

Čeprav so Koprčani že celotno sezono povsem pri vrhu lestvice, jih nekako nismo in nismo videli kot kandidate za nogometni naslov. A kanarčki se s tem niso obremenjevali, sledili so svojim ciljem, zbirali točke in so danes na vrhu Prve lige Telemach. Tekma v Celju je še en dokaz več, da moramo na Koprčane v tej sezoni še kako resno računati. Tudi v boju za slovensko nogometno krono.

Dinamični, živahni, na trenutke celo predrzni. Takšni so v tej sezoni nogometaši Kopra, ki so postali znani po tem, da so sposobni doseči zadetek več, kot ga prejmejo. To je nogomet, ki ga zagovarja Zoran Zeljković. Ljubljančan že celotno sezono poudarja, da se ne obremenjuje z lestvico, ampak da želi zmagati vsako tekmo ter šele nato seštevati točke.

“Če zmagaš prvo tekmo, potem je v nadaljevanju vse lažje. Igrali smo tako, kot smo se dogovorili, verjeli smo v zmago in bili nagrajeni. Smo dobra ekipa, imamo širok kader, smo zelo homogeni. Tudi v nadaljevanju se ne bomo zadovoljili z ničemer drugim kot z zmago,” po pomembni zmagi na uvodu v nogometno pomlad razmišlja trener Kopra.

Danes je odločil Parris, naslednjič bo nekdo drug

Koprčani so tekmo začeli odločno, a se po razveljavljenem zadetku Kaheema Parrisa in golu Esterja Soklerja znašli v zaostanku. Jamajčan je že v prvem polčasu izid izenačil, nato pa so kanarčki znova nekoliko prepustili pobudo tekmecu. Vajeti igre so v svoje roke znova vzeli v zaključku srečanja, tokrat je tehtnico na njihovo stran nagnila individualna kvaliteta Parrisa.

Zadetek Kaheema Parrisa za zmago

“Že od prvega dne poudarjam, da me zanimajo samo zmage. Tako razmišljajo tudi nogometaši, tako razmišlja celoten klub. Pred drugim delom sem dejal, da smo dodali v ekipo še nekaj kvalitete, a to bo potrebno dokazati, ne samo danes, ampak tudi v prihodnje,” poudarja koprski strateg.

“Na koncu je odločila kvaliteta Parrisa, ampak poudarjam, da imamo v ekipi veliko dobrih posameznikov. Ekipa je za slovenske razmere res zelo kvalitetna, danes je odločil Parris, naslednjič bo nekdo drug. Celotno moštvo je tisto, ki pripravi priložnosti, dejstvo pa je, da jih znamo izkoristiti,” priznava Zoran Zeljković.

Na vprašanje, ali bo ekipa do konca prestopnega roka doživela še kakšne spremembe, odgovarja: “Mislim, da ne.” To torej verjetno pomeni, da Maks Barišić, za katerega je vladalo veliko zanimanja iz tujine, ostaja del trenutno vodilne ekipe Prve lige Telemach.

Zoran Zeljković po tekmi s Celjem za kamere Sportkluba

Guberac: Če se nam ponudi prvo mesto, zakaj ga ne bi zagrabili?

“Vsi smo komaj čakali to tekmo, vedeli smo, kako pomembno je začeti drugi del z zmago. Predvsem s psihološkega vidika. A ostalo je še petnajst tekem in z glavo smo že na tekmi z Domžalami,” poudarja kapetan Ivica Guberac.

“Z lestvico se ne obremenjujemo. Imamo interne cilje in zahteve, ampak to ostaja med nami. O tem, kje smo končali, bomo razmišljali konec maja. Je pa dejstvo, da smo športniki in če se nam ponudi prvo mesto, zakaj ga ne bi zagrabili? Trdo moramo delati, biti pošteni do sebe in potem se ne bojim, da ne bi bili nagrajeni.”

Koper bo vzel vse, kar mu bo ponujeno.

Kapetan Kopra je imel na začetku drugega polčasa fantastično priložnost, da bi goste popeljal v vodstvo, a je žogo z zelo ugodnega položaja poslal prek vrat. “Lahko bi bil tragični junak tekme, ampak vztrajali smo in neka višja sila nas je nagradila,” o priložnosti razmišlja Guberac in v svojem slogu dodaja: “Če bi bil teren boljši, bi šla v ´ rašlje ´, tako pa je odskočila in šla prek vrat.”

Palčič: Drugi naj se obremenjujejo z nami

Eden najbolj standardnih in zanesljivih členov koprske zasedbe je Matej Palčič, ki je po tekmi priznal, da bi se lahko stvari razpletle tudi drugače, kar pa ne zmanjšuje koprskega uspeha.

“Tekma je bila nekako petdeset, petdeset. Na koncu smo si prislužili ta zadetek. Vedeli smo, da bo tekma težka, dobili smo pomembne tri točke in gremo naprej.

Na vprašanje, ali so Koprčani z zmago poslali novo resno sporočilo tekmecem bočni branilec Primorcev mirno odgovarja: “Ne vem, to bodo razmišljali drugi. Mi razmišljamo o sebi in o naslednji tekmi.”

Matej Palčič po tekmi s Celjem

Komentari

Vaš komentar