Skender: Banić se mi je takoj po tekmi opravičil za napako

Nogomet 18. Feb. 202218:00
Delite:
Foto: Uroš Skaza

Njegova zgodba v Ljubljani se je začela sanjsko. Bil je eden izmed junakov tekem z Muro in Mariborom ter verjetno celo najzaslužnejši za to, da so zmaji na dveh pomembnih tekmah osvojili vseh šest točk. A napaka v Domžalah je razlog, da je Ivan Banić danes že tarča kritik ljubljanskih navijačev.

Dejstvo je bilo, da zamenjati Nejca Vidmarja ne bo lahka naloga. Ljubljenec navijačev Olimpije ima seveda pri navijačih poseben status. A ko je Ivan Banić na prvih dveh tekmah svojo nalogo opravil z odliko ter se uvrstil celo v idealno enajsterico prejšnjega kroga Prve lige Telemach, se je zdelo, da so zmaji odlično opravili nalogo zamenjave številke ena.

Toda prišla je tekma v Domžalah, ko je bila celotna ekipa Olimpije precej pod nivojem, na katerem bi morala igrati ekipa, ki se želi boriti za državni naslov. Tudi hrvaški vratar si je v 36. minuti privoščil katastrofalno napako.

Glede poteze čuvaja mreže zmajev je bil Dino Skender zelo jasen: “Ko se zgodi nekaj takšnega, nihče ne potrebuje pametovanja, saj se sam najbolje zaveda, da je storil napako. Zanjo se mi je takoj opravičil. Nisem trener, ki bi nekoga linčal zaradi napake, njemu je zagotovo najtežje. Dejstvo je, da nam je to otežilo vrnitev v tekmo, ampak gre za odličnega vratarja, ki nas je reševal na prejšnjih tekmah.

Komentari

Vaš komentar