Tudi v Šiški streljali s slepimi naboji

Nogomet 3. Okt 202117:08
Tudi na četrti tekmi 12. kroga sta se moštvi razšli brez zmagovalca. Foto: Jure Banfi

Nogometaši Brava in Mure so se v 12. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0. To je še tretja zaporedna tekma v PLT, kjer gledalci niso videli golov.

Po sobotnih obračunih Tabora in Domžal ter Maribora in Olimpije se je še tretja tekma tega kroga zapovrstjo končala brez golov. Bravo, ki je igral brez kaznovanega Gašperja Trdina, je danes bolj čuval začetno točko kot napadal tri, vseeno pa se je z remijem vsaj začasno točkovno izenačil z vodilnim Koprom. Mura pa je peta, petič zapovrstjo je igrišče zapustila neporažena.

Mura si je želela čim prej streti Bravovo pragmatično igro, nekajkrat prišla v nevarno cono, enkrat zgrešila cilj s strelom iz kazenskega prostora, dosegla en gol iz prepovedanega položaja, česa več pa ji domači, ki v napad niso prav resno pogledovali, niso pustili.

V 37. minuti so Sobočani prišli še do prostega strela, z več kot 25 metrov je sprožil Mitja Lotrič, toda Renato Josipović je žogo brez večjih težav odbil čez prečko. Malce pozneje je bil nenatančen še Tio Cipot. Ljubljančani so bili dotlej najnevarnejši v 40. minuti, ko je od daleč sprožil Amar Memić, toda tudi on je žogo poslal kak meter ali dva mimo vrat tekmeca.

V 51. minuti je bil natančnejši Samsondin Ouro z 20 metrov, toda Josipović je dobro posredoval, tako kot na drugi strani Matko Obradović, ko je v 57. minuti z desne strani sprožil Gregor Bajde.

Pozneje sta ekipi spet dobro pazili ena na drugo in nista puščali prostora za nevarne akcije, predvsem Ante Šimundža je z menjavami poskusil poiskati dobitno kombinacijo, toda obrambna disciplina rumenih ni pojemala.

V 85. minuti je sicer moral posredovati Josipović po strelu Nardina Mulahusejnovića v kazenskem prostoru, toda tudi on je svojo nalogo opravil dobro, tako da je skupaj s pokalnim tekmovanjem nepremagan že 461 minut.

Bravo bo v 13. krogu 18. oktobra gostoval v Celju, Mura pa bo dva dni prej gostila Aluminij.

Bravo – Mura 0:0 (0:0)

Stadion Žak, sodniki: Antič, Vidali, Kalan.
Strelci: /.
Bravo: Josipović, Jakšić (od 21. Kavčič), Drkušić, Križan, Španring, Nsana, Krim (od 87. Žinko), Trontelj, Ogrinec (od 56. Bajde), Maružin (od 56. Sever), Memić (od 87. Kancilija).
Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Karničnik, Lorbek, Ouro (od 71. Horvat), Pucko, Mandić (od 71. Kous), T. Cipot (od 80. Maroša), Lotrič (od 65. Mulahusejnović), K. Cipot (od 65. Klepač).
Rumeni kartoni: Trontelj, Nsana; Lorbek, T. Cipot, Maruško.
Rdeči karton: /.

KONEC TEKME V LJUBLJANI!

89. minuta – Nsana je imel na nogi zmago Brava, toda Obradović ni dovolil presenečenja.

85. minuta – Velika priložnost za goste, nekoliko nepričakovano je do strela v kazenskem prostoru prišel Mulahusejnović, Josipović pa je se je izkazal in žogo odbil v kot.

10 minut pred iztekom 90. minute se je ritem dvoboja znova povsem umiril, po udarnem začetku drugega polčasa kasneje priložnosti za gol na eni ali drugi strani praktični ni bilo.

VIDEO: Kako je Bajde skoraj presenetil Obradovića

57. minuta – Priložnost tudi na drugi polovici igrišča. S strani je poskusil Bajde, Obradović pa je preprečil veselje Ljubljančanov.

VIDEO: Odlična obramba Josipovića po poskusu Oura: 

51. minuta – Nevarno je streljal Ouro, a se je s parado izkazal Josipović.

Brez sprememb v enajstericah obeh ekip.

ZAČETEK DRUGEGA DELA!

KONEC PRVEGA POLČASA! Po zaspanem uvodu se je tekma v drugem delu polčasa razživela, Mura je bila več pri žogi, priložnosti pa je bilo malo. Po 45 minutah tako na semaforju še naprej začetni rezultat.

VIDEO: Nevaren strel Memića z razdalje, ki pa je zgrešil cilj: 

40. minuta – Bravo vrača udarec! Memić je močno sprožil s približno 30 metrov, a je žoga zletela mimo desne vratnice Obradovića.

VIDEO: Strel Lotriča in obramba Josipovića:

37. minuta – Lotrič je s prostega strela močno udaril po žogo, Josipović pa je žogo za vsak slučaj odbil v kot.

33. minuta – Najlepšo priložnost zaenkrat je imel Mitja Lotrič, ki se je znašel sam pred Josipovićem, a je tudi tokrat stranski sodnik pravilno dvignil zastavico. Vratar Brava je njegov strel sicer ubranil.

23. minuta – Ogrinec je poslal dobro podajo v kazenski prostor, toda Obradović je bil dobro postavljen.

19. minuta – Mura je zatresla mrežo Brava, a gol Maruška zaradi prepovedanega položaja ni obveljal.

Prvih 10 minut brez pravih akcij, igra večinoma poteka na sredini igrišča.

ZAČETEK TEKME V ŠIŠKI!

Začetni postavi:

Bravo: Josipović, Jakšič, Drkušić, Križan, Španring, Nsana, Kirm, Trontelj, Ogrinec, Maružin, Memić

Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Ouro, Lorbek, Mandić, T. Cipot, Pučko, Lotrič, K. Cipot