Derbi je pomemben, a še bolj je pomembno zdravje

Nogomet 10. Apr 202321:03 > 22:01 1 komentar
Kvesić Svetlin
Foto: Sportklub

Skupni imenovalec velikonočne oddaje Pod prečko je bila beseda derbi. Po ljubljanskem sta nam družbo delala eden najbolj vročih nogometašev Olimpije Mario Kvesić in eden najbolj obetavnih slovenskih nogometašev Tamar Svetlin. Slednji je bil po zmagi z 1:0 boljše volje.

24. oddaja druge sezone Pod prečko:

Dejanu Obrezu, ki je bil zaradi obolelega Mihe Penka danes sam na voditeljskem stolčku, sta se v studiu pridružila eden najboljših posameznikov letošnje sezone Mario Kvesić in perspektivni vezist Brava Tamar Svetlin. Z gostoma smo analizirali minuli konec tedna, začenši ljubljanski derbi med Bravom in Olimpijo.

Olimpija je imela po koncu tekme v Spodnji Šiški (0:1) poseben sestanek s trenerjem Albertom Riero. “Pogovori po porazih so približno enaki. Ko je srečanja konec in nič več ne moreš spremeniti, ti ne preostane drugega, kot da se osredotočiš na naslednjo tekmo. Dogovorili smo se, da dvignemo glave in poskusimo biti boljši proti Mariboru. To so sestanki predvsem za psihično pripravo – da skušamo poraz čimprej pozabiti. Še vedno imamo dobro situacijo, 12 točk prednosti. Vsi bi želeli biti v našem položaju, zato ta poraz ne bo negativno vplival na nas. Gremo motivirani v derbi,” je o temi pogovora dejal Kvesić.

Bravo je v drugi polčas vstopil povsem drugače, kot je igral v prvem. “Prvi polčas smo trpeli, kar smo vsi na igrišču čutili. Nismo stali optimalno, tako kot bi mogli. Naredili smo taktične prilagoditve, kar je uspelo. Drugi polčas smo bolj uživali. Olimpiji nismo pustili resnih priložnosti, razen strela Elšnika. Dobro smo se postavili, s ‘pressingom’ smo onemogočali njihov prehod v napad. Izkoristili smo eno njihovo napako, nato pa si priigrali še dve lepi priložnosti in prečko. Na žalost nismo zadeli, a smo več kot zadovoljni s to zmago,” je dejal Svetlin.

Tekmo je sicer zaznamovala poškodba vratarja Olimpije Matevža Vidovška, ki je ob posredovanju v 89. minuti trčil z Gašperjem Trdinom in izgubil zavest. Noč bo preživel na opazovanju v bolnišnici. “Ne morem izpostaviti, kako pomemben člen naše ekipe je. V tej sezoni nas je res neštetokrat rešil, pokazal je, kakšen moraš biti kot vratar. Res mu želim, da okreva, da se počuti dobro. Če bo pripravljen za derbi, bom srečen. A na prvem mestu je zdravje,” je o nesrečnem dogodku ljubljanskega derbija dejal Kvesić.

Zelo pomembno zmago v Murski Soboti v boju za Evropo je danes doseglo Celje (2:0). Čeprav kot posojeni igralec trenutno zastopa Bravo, pa je Svetlin v osnovi še vedno igralec kluba iz knežjega mesta. In kakšna bo njegova prihodnost?

“Tudi osebno si želim, da Celje konča čim višje, da si zagotovi nastope v Evropi. Iskreno, ne obremenjujem se preveč, kaj se bo zgodilo poleti. Osredotočam se na tekme, ki me čakajo z Bravom. S predstavami in borbo, da tudi z Bravom končamo čim višje, želim pokazati, da mogoče sodim v celjsko ekipo. In da se vrnem,” je dejal 21-letnik, ki ga pogodba s Celjem veže še naslednjo sezono.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje