Prekletstvo rdeče majice se nadaljuje, Gal Glivar do lepega uspeha (VIDEO)

Kolesarstvo 1. Okt 202315:09 0 komentarjev

ŠEsto etapo dirke po Hrvaški je znova zaznamoval padec nosilca rdeče majice tik pred ciljem. Včeraj jo je skupil Magnus Sheffield, danes Orluis Aular. Vseeno je Venezuelec osvojil skupno zmago.

Šesto etapo dirke po Hrvaški je dobil Avstralec Campbell Stewart v dresu Jayca AlUle. Drugo mesto je zasedel Norvežan Alexander Kristoff (Uno-X), odličen tretji pa je bil mladi slovenski kolesar Gal Glivar, član Adrie Mobil. Lep slovenski uspeh je s šestim mestom dopolnil Matevž Govekar (Bahrain – Victorious). Matej Mohorič je bil danes 68.

Znova ni šlo brez zapleta v zaključku. Včeraj je padel Magnus Sheffield, ki je s tem izgubil skupno vodstvo na dirki, danes se je na tleh znašel še Orluis Aular. Vseeno je zaradi pravila zadnjih treh kilometrov v ravninskih etapah Venezuelec ostal na prvem mestu v skupnem seštevku, potem ko nihče od treh njegovih najbližjih tekmecev ni osvojil deset bonifikacijskih sekund za zmago v etapi.

Ular je na koncu za tri sekunde ugnal Kristoffa, tretji je končal Ethan Hayter (Ineos). Glivar je osvojil skupno peto mesto z zaostankom 13 sekund. Mladi član Adrie je v seštevku mladih kolesarjev osvojil drugo mesto, le za štiri sekunde je zaostal za Sheffieldom.

Končni vrstni red:

Results powered by FirstCycling.com

Rezultati 6. etape:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!