Grozljiva nesreča na azijskih igrah: kladivo zalučal v sodnika (VIDEO)

Atletika 1. Okt 20239:49 1 komentar
Foto: Profimedia

Atletski funkcionar je utrpel zlom noge in hudo krvavel, potem ko ga je na azijskih igrah v Hangzhouju zadelo kladivo kuvajtskega tekmovalca.

Kuvajtskemu tekmovalcu Aliku Zankawiju se je v finalu na nabito polnem stadionu vzhodnokitajskega mesta povsem ponesrečil met kladiva, ki ga je namesto v polje zalučal precej vstran in nizko v desno. Kar 7,26 kilogramov težko kladivo je nato zadelo nogo sedečega tehničnega sodnika iz katere se je vlila kri.

Po pisanju tiskovne agencije Reuters, se je uradnik, 62-letni Huang Qinhua, začel zvijati od bolečin, zgroženi Zankawi pa je nemudoma prihitel na pomoč in v nekaj sekundah s svojimi ogromnimi rokami ter močjo napravil improvizirano podvezo za Huangovo stegno, da bi zaustavil krvavitev.

Na pomoč je priskočilo tudi zdravstveno osebje, sodniku namestilo podvezo, nato pa ga na nosilih premestilo v bližnjo bolnišnico.

“V bolnišnico je prispel ob 20.15, kjer so mu diagnosticirali desni odprti zlom tibiofibule,” je na tiskovni konferenci v nedeljo povedal predstavnik iger Xu Deqing. “Trenutno so njegovi vitalni znaki stabilni,” je še dodal.

Številni uporabniki kitajskega družbenega omrežja Weibo so že pozvali k izboljšavi varnostnih protokolov, da bi zagotovili boljšo zaščito uradnikov, še poroča Reutes.

Naslov azijskega prvaka je na koncu osvojil domačin Wang Qi, Zankawi pa je z najboljšim rezultatom sezone, in sicer 67,57 m, ki ga je dosegel v drugem krogu pred napačnim metom, osvojil osmo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje