Po šumarski klofuti Albert Riera dvignil roko (VIDEO)

Nogomet 28. Sep 20238:52 0 komentarjev

Celjani so v 10. krogu Prve Lige Telemach doživeli svoj prvi poraz. Doma so po vodstvu z 1:0 v drugem polčasu povsem popustili ter na koncu Aluminiju morali priznati premoč z 1:3. Trener grofov Albert Riera je po tekmi dejal, da so imeli slab dan.

Celjani so z enajstmetrovko povedli že v prvem polčasu, a z igro niso navdušili, gostje pa so v drugem polčasu pokazali več in prišli do velikega preobrata in velike zmage. Šumarji so drugem polčasu so zabili trikrat in po zasuku pogasili najbolj vročo ekipo v prvenstvu.

“Po porazu ne bom iskal izgovorov. Imeli smo slab dan. Začenši z mano, ki je ekipo organiziral, postavil načrt in izbral igralce. Izgubili smo zaradi svojih napak, seveda je tudi Aluminij opravil svoje delo. Prvi sem, ki bo za poraz prevzel odgovornost. A je, kar je. To sem povedal tudi fantom. Tekme ne moremo več spremeniti, potrebujem jih ponovno jutri, saj nas čez tri dni čaka nova tekma,” je po prvem ligaškem porazu na klopi Celje za Sportklub povedal Riera.

Španec na klopi štajerske ekipe je dela, da je 11 strelov proti ekipi, kot je Aluminij, premalo. “Z vsem spoštovanjem do Aluminija, streljati proti njim le 11-krat je premalo za ekipo, ki želi biti prvak. Moramo si ustvariti več priložnosti. Nogomet ni le kontrola poteka srečanja, ampak tudi doseganje zadetkov. Ponavljam, jaz sem izbral način, kako bomo igrali, igralce, a tudi sam se učim. Upam, da v prihodnje ne ponovim več te napake,” je še dodal Riera.

Pevnik opozarja: Treba držati skupaj tudi, ko ne gre

Z Aluminij je po petih zaporednih ničlah vendarle dočakal tri točke. Do njih je prišel na gostovanju pori vodilni ekipi, zato ne čudi, da je bil trener šumarjev Robert Pevnik presrečen. “Čestitke fantom za predstavo. Po petih zaporednih porazih ni lahko oditi na gostovanje k vodilni ekipi. Verjeli smo vas, dvigovali smo se iz minute v minute, v drugem polčasu pa menim, da smo bili veliko boljši, hitrejši in kronali dobro igro s tremi zadetki in povsem zasluženo zmagali,” je po tekmi za Sportklub dejal Pevnik.

Opozoril je še, da se je po nizu porazov v klubu prikradlo kar nekaj slabe volje. “V klubu moramo biti skupaj tudi, če so slabi rezultati. Držati moramo skupaj in dihati kot eno. Imamo veliko mladih igralcev, moramo delati na tem. Po taki zmagi ne bomo delali evforije, saj se zavedamo, da bo še veliko vzponov in padcev, a ne glede na vse, so fantje danes odigrali fantastično tekmo in zasluženo zmagali,” je pohvalil ekipo Pevnik.

Kaj sledi?

Kidričani bodo na krilih odmevne zmage nad Celjani v nedeljo na svojem stadionu pričakali ranjeni Maribor, ki čaka na zmago že dolgih pet tekem, Celjani pa odhajajo na Fazanerijo k vse boljši Muri. Prekmurci so po prihodu novega trenerja Vladimirja Vermezovića na treh tekmah osvojili sedem točk. To je v zadnjih treh krogih uspelo le še Kopru.

Vrhunci tekme med Celjem in Aluminijem:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!