Šok iz Španije: Žan Mark Šiško morda že končal kariero

Košarka 27. Sep 202318:00 > 19:24 2 komentarja
Žan Mark Šiško, foto: Uroš Skaza

Žan Mark Šiško, ki se je to poletje pridružil članu lige ACB Rio Breoganu, je po le dveh mesecih že zaprl špansko poglavje. Morda senzacionalno celo zaprl svojo košarkarsko knjigo. Ljubljančan, ki šteje komaj 26 let, je namreč klub obvestil, da iz osebnih razlogov prekinja svojo kariero.

Slovenski organizator igre je še sredi julija, kmalu potem, ko si je po slovesu od Bayerna našel novo košarkarsko sredino, v intervjuju za Sportklub dejal, da je “pripravljen bolje kot kadarkoli.” Po težavnem zadnjem letu na Bavarskem, ki ga je skoraj v celoti izpustil prav iz osebnih razlogov, se je veselil vrnitve na parket in vnovičnega dokazovanja, tudi selektorju slovenske reprezentance.

Zato je novica, ki jo je danes delil Rio Breogan še toliko bolj presenetljiva. Žan Mark Šiško je bil namreč pripeljan kot velika okrepitev. “Šisko je klub obvestil o svoji odločitvi, da prekine kariero iz osebnih razlogov. To je na novinarski konferenci sporočil generalni direktor Tito Díaz, ki je igralcu zaželel vse najboljše v osebni in poklicni prihodnosti ter zahteval maksimalno spoštovanje odločitve in igralčeve zasebnosti,” so zapisali na klubski spletni strani.

V Bayernu je v zadnjem letu zaigral le na eni tekmi. Foto: Guliverimage

Ob slovesu od Španije je nekdanji reprezentant Slovenije, ki je kljub talentu vpisal le dva uradna nastopa, svojemu delodajalcu sporočil: “Potem ko sem nekaj časa poskušal svojo kariero po letu odsotnosti vrniti na pravo pot, stvari niso šle tako, kot sem pričakoval in načrtoval, zato sem moral sprejeti težko odločitev, da prekinem svojo košarkarsko kariero in odprem novo poglavje v mojem življenju. Rad bi se zahvalil vsem v klubu za vso podporo in priložnost, ki so mi jo dali. Prav tako bi se rad zahvalil vsem oboževalcem za ljubezen in podporo, ki so mi jo izkazali v tem kratkem času. V prihodnosti vam želim vse dobro!”

Šiško je profesionalni debi dočakal v dresu Olimpije marca 2014, ko je štel komaj 16 let. V nadaljevanju kariere je zaigral še za Škofjo loko, Cibono, Ilirijo, Koper Primorsko in si leta 2019 izboril sanjski prestop v Bayern. V Nemčiji je do selitve v Španijo igral tri leta in pol. V Evroligi je imel v vseh sezonah skupaj povprečje 4,3 točka in 3 asistence.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje