Đoković bo odkljukal še eno državo na svojem kariernem popotovanju (VIDEO)

ATP 18. Apr 202312:55 > 12:56

Jutri bo svoje nastope v Banjaluki na novo formiranem teniškem tekmovanju serije ATP 250 začel Novak Đoković. Prvega igralca sveta najprej čaka Luca Van Assche, francoski najstnik, ki je včeraj ugnal Švicarja Stana Wawrinko.

“Lepo je biti tukaj. V Banjaluki sem bil že kar nekajkrat, obiskal sem tudi predsednika (Republike Srbske op. a.), prejel odlikovanje, poleg tega pa sem leta 2009 z Viktorjem Troickim odigral revijalni obračun na trdi podlagi v dvorani,” je novinarsko konferenco ob prihodu v BiH povedal Đoković.

Obiska sta mu ostala v lepem spominu, saj so ga – kot sam pravi – prebivalci sprejeli z odprtimi rokami, ga podpirali in mu izkazali veliko naklonjenost.

“Dobra stvar v našem športu je dejstvo, da imamo vsak teden novo priložnost za dokazovanje in korak naprej v primerjavi s tednom poprej. Obrnil sem novo stran, saj v Monte Carlu ne morem biti zadovoljen z izidom. Takoj ob prihodu v Banjaluko sem bil deležen čudovitega sprejema, že ob prihodu na letališče, potem pa še pred hotelom in na današnjem treningu. Upal sem na nekaj takega, vse skupaj je preseglo moja pričakovanja,” je povedal Beograjčan.

View this post on Instagram

A post shared by Srpska Open (@srpskaopen)

Đoković je poudaril, da je Banjaluka ena izmed najboljših možnih lokacij, kjer lahko na ATP turneji nastopajo srbski teniški igralci: “Tukaj imamo občutek, kot da igramo doma.” Dodal je, da je njegov največji tekmec on sam: “Tako je bilo na začetku kariere in tako je tudi danes. Če lahko premagam Novaka Đokovića, potem lahko samega sebe.”

“Nole” v karieri še nikdar ni nastopil v BiH, niti v mladinski konkurenci. Izjema je lanski ekshibicijski turnir v Visokem, kjer je pomagal odpreti tamkajšnja teniška igrišča.