Učinek motorja reprezentance nadomestil še en zlati reprezentant (VIDEO)

Košarka - video 30. Avg 202316:08 0 komentarjev

Slovenska košarkarska reprezentanca je po zmagi nad Zelenortskimi otoki (92:77) dosegla še tretjo "kljukico" v predtekmovanju svetovnega prvenstva na Okinavi. Triumf nad afriškim nasprotnikom sta zrežirala Luka Dončić in Klemen Prepelič, ki sta v malho čete Aleksandra Sekulića prispevala 37 točk.

Dončić danes ni bil pri metu. Košarkar Dallasa je v približno pol ure na parketu iz igre zadel le pet od 17 metov. Za tri je imel porazen učinek 1/8.

Ko je nekaj minut pred koncem sedel na klop, je tudi njegov izraz na obrazu jasno kazal, da je s predstavo nezadovoljen. A nič zato! Še zmeraj je v statistiko vpisal 19 točk, 7 skokov in 9 asistenc, odlično pa je njegov učinek nadomestil tudi razpoloženi Klemen Prepelič.

Bistričan je zbral 18 točk in ko je bil danes v igri, je Slovenija skupno naredila razliko +24. Več kot deset točk sta v slovenskem taboru prispevala še Aleksej Nikolić in Bine Prepelič (oba po 11).

Vrhunci Klemna Prepeliča na tretji tekmi skupinskega dela:

Slovenijo pot zdaj vodi v drugi del tekmovanja, kar pomeni, da so Dončić in druščina uvrščeni že vsaj med najboljših 16 ekip na svetu. V petek jih čaka zahteven obračun z Avstralijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!