Ukrajinka zavrnila skupno fotografiranje z Rusinjo (VIDEO)

Tenis 26. Sep 202317:20 2 komentarja

V poldrugem letu od začetka rusko-ukrajinske vojne smo se v svetu športa morali privaditi na številne nerodne trenutke, a čemu takšnemu, kot smo bili danes priča pred začetkom 1. kroga WTA turnirja v Tokiu, še nismo bili priča.

Dvoboj med Rusinjo Darjo Kasatkino in Ukrajinko Marto Kostjuk, ki ga je prva dobila s 6:3, 4:6 in 6:3, je zaznamoval nenavaden uvod.

Po uvodnem nagovoru nemške sodnice Miriam Bley je sledilo fotografiranje, ki pa sta ga dekleti opravili kar posamično. Očitno je informacije o takšni prošnji Ukrajinke dobila tudi sodnica, ki je bila na bizarnost pripravljena in je uradnega fotografa WTA poprosila, če teniški igralki ovekoveči vsako zase in ne skupaj, kot je to na teniških srečanjih stalna praksa. Da se Rusinje in Ukrajinke po teniških dvobojih že več kot eno leto ne rokujejo, je postala stalna praksa, a zavračanje skupnih fotografij je novost.

“Dajte mi mavrico”

Poteza Kostjuk je milo rečeno čudna zlasti zato, ker je njena današnja tekmica sodi med odkrite kritike ruske politike in je med drugim dejala, da lahko organizatorji Odprtega prvenstva ZDA – namesto nevtralne zastave – ob njeno ime postavijo grafiko mavrične, ki zastopa istospolno usmerjene.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje