Wilson s čarobnim nizom 147 v zgodovino Crucibla

Drugi športi 20. Apr 202313:37 0 komentarjev

Na svetovnem prvenstvu v snukerju smo že v prvem krogu doživeli enega od vrhuncev turnirja. Kyren Wilson je na poti do zmage proti Ryanu Dayju z 10:5 poskrbel za maksimalen "break". To je bil šele 13. maksimum v gledališču Crucible v Sheffieldu, ki SP gosti zadnjih 47 let.

Zanimivo, prav Wilsonov nasprotnik je bil do srede zadnji, ki je na rangiranem turnirju vpisal maksimalen niz točk. To mu je uspelo 30. marca na turnirju v Hullu. Med vsemi igralci v zgodovini je za največ nizov 147 poskrbel kdo drug kot Ronnie O’Sullivan, ki mu je to uspelo kar 15-krat, a je od zadnjega minilo že pet let.

Kaj je maksimalen “break”? To je, ko igralec brez napake z zaporednimi udarci z mize pospravi vse krogle z največjim možnim seštevkom točk, ki znaša 147. V tem primeru je moral za vsemi 15 rdečimi kroglami (1) potopiti črno, ki šteje največ točk (7) in nato po vrsti še vse barvne krogle.

Na SP v Sheffieldu so vključno z Wilsonovim “breakom” videli le 13 maksimalnih izkupičkov točk. Tudi v Cruciblu je rekorder O’Sullivan, ki si s tremi maksimumi vrh deli s še eno legendo snukerja Stephenom Hendryjem.

Wilson je tako hitro zasenčil sramotno potezo aktivista, ki je v ponedeljek pritekel na mizo in razsul oranžen prah ter tako prekinil dvoboj Roberta Milkinsa in Joa Perryja. Če ga do konca svetovnega prvenstva ne bo nihče izenačil, bo Wilson za nagrado domov odnesel dodatnih 55 tisoč funtov, sicer si bo nagrado delil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!