Nezaslišan napad na angleško meko snukerja (VIDEO)

Drugi športi 18. Apr 202313:38 0 komentarjev

Svetovno prvenstvo v snukerju, ki tradicionalno že 47. leto zapored poteka v Sheffieldu, je že tretji dan bojev grobo prekinil nezaslišan napad dveh aktivistov organizacije Just Stop Oil. Enemu je uspelo mizo zasuti z oranžnim prahom, zato je bil dvoboj odložen in se bo nadaljeval šele v torek zvečer.

Na eni od dveh miz v legendarnem Cruciblu sta ravno dvoboj prvega kroga odprla Robert Milkins in Joe Perry, ko se je proti prizorišču zapodil prvi aktivist, se povzpel na mizo in iz vrečke stresel oranžno vsebino. Po približno desetih sekundah sta ga že zgrabila varnostnika in ga odvlekla iz dvorane.

Medtem se je poskušala druga aktivistka prilepiti na sosednjo mizo, kjer sta igrala Mark Allen in Fan Zhengyi, a bila pri tem neuspešna, potem ko je pravočasno posredoval sodnik Olivier Marteel.

Foto: Profimedia

Na prvi mizi so poskušali prah najprej posesati, a je bila zelena prevleka preveč uničena in potrebna zamenjave, zato je bila igra do nadaljnjenega odložena. Na drugi mizi je prekinitev trajala 40 minut.

Oba aktivista sta imela oblečeni majici Just Stop Oil, ki je v zadnjih letih poskrbela že za kopico incidentov. Njihovi člani so se lani pojavili celo na stezi v Silverstonu ob začetku Velike nagrade Velike Britanije v razredu formula ena. Aktivista naj bi zahtevala, da se nemudoma ustavi vse nove projekte s fosilnimi gorivi v Združenem kraljestvu, je poročal The Guardian.

V tekmovalnem smislu v prvih dneh prvega kroga ni bilo pretresov. Legendarni sedemkratni svetovni prvak in branilec naslova Ronnie O’Sullivan je z 10:7 izločil Panga Junhuja. Drugi nosilec Mark Selby bo svoj dvoboj proti Matthewu Seltu začel v sredo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!