Noel drugič zapored slavil na slalomu v Wengnu

Getty Images

Zmagovalec prestižnega slaloma v Wengnu je znova Clement Noel. Francoz, ki je bil na tem prizorišču najhitrejši že lani, je bil štiri desetinke hitrejši od Henrika Kristoffersena, na zmagovalni oder pa se je povzpel še Aleksander Horošilov.

Noel je bil vodilni že po prvi vožnji, v kateri si je privozil kar 67 stotink prednosti. 22-letnik je tako vnovčil številko ena, najbolj prepričljiv pa je bil predvsem v zgornjem delu. Najbolj se mu je približal Kristoffersen, ki je v finalu dobro napadel, a je Noel znova navdušil in si ob vse močnejšem sneženju ključno prednost spet privozil v zgornjem delu.

Horošilov je s tretjim mestem poskrbel za lepo presenečenje. 35-letni Rus se je na zmagovalni oder prebil z devetega mesta po prvi vožnji. Horošilov je bil zadnjič med tremi najboljšimi leta 2017 v Schladmingu.

Štefan Hadalin je slalom v Wengnu prvič v karieri začel v prvi jakostni skupini. Na legendarno progo se je podal s številko deset, z zaostankom sekunde in pol pa po prvi vožnji držal 13. mestu. V finalu mu nato ni steklo, predvsem v spodnjem delu proge je naredil ogromno napak in na koncu zasedel 26. mesto.

Slovenijo je predstavljal še Žan Kranjec, ki je odstopil v prvi vožnji.