Slalomisti ostali brez tekme na Japonskem

SZS

Japonska Yuzawa Naeba bi po veleslalomu danes morala gostiti še slalomsko tekmo svetovnega pokala, a je bila ta zaradi slabega vremena (veter, sneženje, megla) odpovedana.

Slalomisti (na štartu jih je bilo 68.) bi se na progo, ki jo je zakoličil bolgarski trener Ivo Borisov morali pognati ob 2:00 po našem času. Organizatorji so štart zaradi slabih razmer (veter, sneženje, megla) nekajkrat prestavili, ob 4:30 pa so deseti slalom sezone odpovedali. ˝Pogoji, kar se tiče kakovosti snega, so bili neprimerno boljši kot včeraj. Če so izpeljali včerajšnjo tekmo, bi morali tudi današnjo. Sploh ni nujno, da bi bila tekma, vendarle gre za slalom, slaba. Tekmovali smo že v precej slabših razmerah in na manj kakovostnih podlagah, ˝ je odločitev o odpovedi komentiral slovenski trener Klemen Bergant, ki bo z ekipo jutri zvečer že v Sloveniji. Štefan Hadalin se že v sredo odpravlja v Hinterstoder, saj ga prva tekma (alpska kombinacija) tam čaka že v petek. Žan Kranjec, ki se v Evropo vrača v rdeči majici vodilnega veleslalomista, pa bo naslednjič nastopil v nedeljo na veleslalomu.

Smučarji se zdaj vračajo v Evropo in sicer v Avstrijo (Hinterstoder), kjer bodo naslednji konec tedna (28.2. – 1.3.) na sporedu alpska kombinacija, superveleslalom in veleslalom. Slednji je nadomestilo za odpadli veleslalomi iz Val d´Isera.