Francoz prehitel najboljše smukače, Slovenca v ozadju

Alpsko smučanje 26. Dec 202315:27 1 komentar
Cyprien Sarrazin
Foto: profimedia

Francoz Cyprien Sarrazin je postavil najboljši čas prvega uradnega preizkusa smukaške proge pred smukom za svetovni pokal alpskih smučarjev na Stelviu v Bormiu v Italiji. Francoz je bil za 41 stotink sekunde hitrejši od Američana Ryana Cochran-Siegla, Italijan Mattia Casse je bil tretji (+0,49).

Sedemkratni zmagovalec Stelvia Dominik Paris, ki je na smuku v Bormiu zmagal šestkrat, enkrat pa je bil najhitrejši na superveleslalomu, je zasedel sedmo mesto (+1,37).

Na startu današnjega smukaškega treninga sta bila dva Slovenca. Miha Hrobat je bil 27. z zaostankom 2,47 sekunde, Martin Čater je bil 44. (+3,72) oziroma 43., ob upoštevanju dejstva, da Američan River Radamus na 30. mestu proge ni prevozil pravilno.

Bormio po odpovedi tekmovanj v Zermatt/Cervinii in Beaver Creeku gosti tretji moški smuk in drugi moški superveleslalom v sezoni 2023/24. Ta bosta na sporedu v četrtek in petek. V sredo bo na sporedu še en smukaški trening.

V Val Gardeni so izpeljali dva smuka, na prvem je zmagal Američan Bryce Bennett, na drugem Paris, Avstrijec Vincent Kriechmayr je v Val Gardeni zmagal na superveleslalomu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje