Petra Vlhova na prvem slalomu v Leviju ponižala konkurenco

Alpsko smučanje 11. Nov 202313:50 > 13:53 0 komentarjev
Petra Vlhova
Foto: Profimedia

Slovakinja Petra Vlhova je velika zmagovalka prvega slaloma za svetovni pokal v sezoni. V Leviju je za sekundo in 41 stotink prehitela drugouvrščeno Nemko Leno Duerr. Tretja je bila Avstrijka Katharina Liensberger, šele četrta pa lanska zmagovalka obeh slalomov v Leviju Američanka Mikaela Shiffrin. Slovenke so z nastopi zaključile že po prvi vožnji.

Vlhova, ki je odpeljala sijajno finalno vožnjo, se je po številu zmag v Leviju izenačila s Shiffrin, obe imata po novem šest slalomskih zmag na finskem prizorišču. Vlhova je osvojila jubilejno 20 slalomsko zmago v svetovnem pokalu.

Avstrijka Katharina Liensberger (+1,55), četrta na prvi progi, je bila na koncu tretja. Najboljša slalomistka minule zime Američanka Mikaela Shiffrin (+1,70) je bila četrta. Po prvi vožnji je bila tretja.

Slovenke na sobotnem slalomu brez točk

Slovenski nastopi so se končali že po prvi vožnji. Andreja Slokar, ki je zaradi poškodbe kolena izpustila celotno minulo sezono, se prvi slalom sezone ni izšel po načrtih. Ajdovka, nastopila je s startno številko 12, je po napaki tik pred ciljem pristala v snegu ter ostala brez še ene vožnje in prvih točk v novi sezoni. Slokar se ni posrečil že prvi ženski veleslalom sezone v Söldnu, ko se prav tako ni uvrstila v finalno vožnjo.

S številko 15 se je po progi pognala Ana Bucik, ki pa je šla po poti kolegice, s katero skupaj trenirata. Bucik je zajela količek in padla ter obležala na snegu.

Andreja Slokar. Foto: Thomas Bachun via Guliverimage

Na startu prvega ženskega slaloma sezone so bile štiri Slovenke. S startno številko 32 se je s progo spopadla Neja Dvornik, ki je za razliko od izkušenejših Bucik in Slokar prvo vožnjo prevozila od starta do cilja. Njen zaostanek 2,98 sekunde je pomenil, da je bila ob prihodu v cilj 25. Do konca je nato izpadla iz trideseterice ter za las na 31. mestu zapravila še eno vožnjo.

Na startu je bilo kar 85 tekmovalk. S številko 78 je nastopila četrta Slovenka, članica ekipe za evropski pokal Nika Tomšič, ki je uspešno končala prvo vožnjo, a je bil njen zaostanek 5,28 sekunde (57.) prevelik za še en nastop.

V nedeljo bo na sporedu še en slalom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!