Shaq navdušuje Hrvate: Kot bi igral proti Dončiću

Košarka 28. Jul 20239:15 1 komentar
Shaquille O'Neal je znova obiskal Grčijo in Hrvaško. Foto: Profimedia

Nekdanji ameriški košarkarski zvezdnik Shaquille O'Neal je kot DJ znova obiskal hrvaški otok Krk. Ob tem je razkril, da je za njegov balkanski vzdevek zaslužen Goran Dragić, presenetil pa je z izbiro najljubšega evropskega košarkarja vseh časov.

“Kot bi igral sedmo tekmo finala. Shaq proti Dončiću. Ali proti Jokiću,” je v pogovoru za hrvaški RTL svoj šov opisal sloviti Shaquille O’Neal, ki ljubitelje elektronske glasbe že vrsto let zabava z nastopi. Tudi letos je gostoval na Krku. Lani sta mu tam na odru družbo delala tudi Luka Dončić in Goran Dragić. Letos resda ne, a je oba vključil v pogovor za omenjeni medij.

Med drugim je razkril, da mu je vzdevek “O’Nealović”, ki ga tudi sam rad uporablja, namenil prav Dragić, s katerim sta bila soigralca v Phoenixu. “Vem tudi, da so košarkarji, katerih priimkov se končajo na ić, vedno igrali zelo dobro,” je dejal 51-letni nekdanji večkratni prvak MVP.

Vseeno njegov najljubši evropski košarkar ne prihaja iz državne nekdanje Jugoslavije. To niti ni Dirki Nowitzki. Ali Tony Parker. “Panagiotis Fasoulas,” je presenetil O’Neal in izbral nekdanjega grškega reprezentanta, ki ni nikoli igral v ligi NBA, a je ob Nikosu Galisu obeležil unikatno ero grške košarke v 80. letih preteklega stoletja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje