S trebuhom za kruhom: slovenski izziv pod ameriško zastavo

Alpsko smučanje 26. Apr 202412:59 0 komentarjev
Miha Kürner. Foto: Aleš Fevžer

Med številnimi slovenskimi smučarskimi strokovnjaki, ki bodo novo sezono pričakali v oblačilih drugih reprezentanc, je tudi nekdanji slalomski specialist Miha Kürner, po novem trener ameriške ženske ekipe evropskega pokala.

Poleg številnih slovenskih serviserjev, ki so že vrsto let med najbolj iskanimi strokovnjaki v smučarskem svetu, se povečuje tudi število slovenskih trenerjev. Že pred dnevi smo poročali o tem, da se Janez Slivnik vrača v Avstrijo (tam službuje tudi Peter Pen), kjer bo prevzel položaj glavnega trenerja ekipe evropskega pokala za hitri disciplini, Mitja Valenčič in Pavel Grašič pa sta podaljšala sodelovanje s Hrvati. Andrej Jerman se vse bolj uveljavlja na Norveškem, krepi pa se tudi slovenska smučarska enklava v ZDA.

Do nove ameriške službe je namreč prišel Miha Kürner. Potem ko je nazadnje deloval v alpskem programu šole Killington Mountain in še pred tem v Vailu, ga je vodstvo ameriške zveze zdaj imenovalo za novega glavnega trenerja ženske ekipe evropskega pokala.

V ameriški reprezentanci sta v zadnjih letih delovala tudi Marjan Černigoj in Matic Skube. Ime slednjega je sicer pred kratkim večkrat zaokrožilo tudi v pisarnah Smučarske zveze Slovenije, kjer novi vodja panoge Matjaž Šarabon gradi novo trenersko piramido. Kot nam je dejal ta teden, o imenih še ne sme govoriti, je pa ponovil obljubo, da bo po predhodni obravnavi na seji strokovnega sveta vsa imena zboru panoge predložil do sredine maja.

37-letni Miha Kürner je tekmovalne smuči v kot postavil leta 2017, potem ko se je dvakrat dokopal do točk svetovnega pokala, nastopil na svetovnem prvenstvu v Schladmingu in osvojil kombinacijski bron na mladinskem svetovnem 2007. Zdaj že več let živi v ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!