Hrvaški smučarji zaupajo Slovencem

Alpsko smučanje 18. Apr 20249:57 0 komentarjev
Zrinka Ljutić. Foto: Profimedia

Alpski odbor hrvaške krovne smučarske zveze je potrdil reprezentančne sestave za prihodnjo sezono in na ta način tudi uradno potrdil statuse treh slovenskih strokovnjakov.

Medtem ko bo na slovensko reprezentančno sliko treba počakati še vsaj štiri tedne, so traso za sezono 2024/25 že postavili Hrvati. Pri naših južnih sosedih že vrsto let stavijo na koncept individualnih trenažnih skupin, v katerih ima vsaj smučar ob sebi vsaj trenerja in serviserja. Letos so status A reprezentanta podelili peterici, dvema pa B status.

Nadaljuje se tudi tradicija slovenskih strokovnjakov v spremljevalnih ekipah. Tako bo Pavel Grašič še naprej trener Samuela Kolege. Mitja Valenčič bo še drugo sezono skrbel za Tvrtka Ljutića, medtem ko Miha Cerer ostaja serviser najboljše mlade smučarke svetovnega pokala Zrinke Ljutić, ki se je v pretekli zimi trikrat zavihtela na oder za zmagovalke.

Poleg omenjenih smučarjev Hrvati stavijo še na Leono Popović, Istoka Rodeša in tretjega veleslalomista svetovnega pokala Filipa Zubčića.

Slovensko smučarsko delovanje pri južnih sosedih ima sicer dolgo brado, izhaja še iz ere družine Kostelić. V preteklosti so pri Hrvatih delovali tudi Peter Pen, Jure Hafner, Cene Jovan, Robert Kristan, Nataša Bokal, Robert Horvat, Sandi Murovec …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!