Slovenska smučarka upa, da je bila tokratna zadnja

Alpsko smučanje 23. Apr 202421:00 0 komentarjev
Tina Robnik. Foto: Aleš Fevžer

Čeprav je od njenega tekmovalnega slovesa minilo že več kot eno leto, pa nekdanja slovenska smučarska reprezentantka Tina Robnik ostaja stara znanka operacijskih dvoran. Verjame, da je bila že peta operacija desnega kolena vendarle – zadnja.

Že vse od januarja 2023 ne tekmuje. Lani aprila je Tina Robnik tudi uradno naznanila konec kariere. In čeprav 32-letna Lučanka ne skriva načrtov za nova poglavja svojega življenja, pa je morala najprej poplačati še stare smučarske ”dolgove”. Te so, kajpak na zdravstveni ravni, po zadnji poškodbi desnega kolena izjemno visoki. V torek je tako prestala že peto operacijo.

Tokrat poseg, ki je minil brez zapletov, je bil zahtevnejši od predhodnih, sledi tudi dolgotrajnejša rehabilitacija, a naj bi bilo stanje koleno nato vendarle primerno za običajno življenje, tudi s športnimi aktivnostmi. Med operacijo so namreč Savinjčanki povsem rekonstruirali sprednjo križno, zadnjo križno in stransko medialno vez.

Tina Robnik je imela sicer že pred poškodbo kolena nemalo zdravstvenih težav (zlom vretenc, zlom goleni, poškodba gležnja …). In čeprav je že med kariero postala magistra socialnega dela in se v tej smeri tudi zaposlila, jo je prav smučarsko spoznavanje lastnega telesa privedlo še do zanimanja za fizioterapijo. Novo kariero tako želi graditi predvsem na tej ravni. Jasno, ko bo povsem okrevala.

 Rezultatski izkupiček nekdaj sile nadarjene smučarke je bil torej tudi zaradi zdravstvenih težav skromnejši od pričakovanj in želja. Mlajša sestra Mateje Robnik se je štirikrat zavihtela med najboljšo deseterico, stopničkam pa je bila najbližje leta 2020 v Kranjski Gori (6. mesto, 6 stotink za tretjim mestom). Dvakrat je bila tudi del olimpijske reprezentance (2018 in 2022), trikrat pa je nastopila na svetovnih prvenstvih (2013, 2017 in 2021).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!