Na selektivni progi italijansko slavje, Ilka Štuhec popravila vtis

Alpsko smučanje 17. Dec 202312:26 > 12:26
Federica Brignone
Foto: Profimedia

Tudi drugi superveleslalom za ženske je pripadel Italijankam. Če je v Sankt Moritzu pred dvema tednoma slavila Sofia Goggia, ki je bila tokrat tretja, je v Val d'Iseru zahtevno progo najhitreje prepeljala njena rojakinja Federica Brignone. Med njiju se je na drugo mesto vrinila Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie. Ilka Štuhec je nalogo opravila bolje kot v Švici in tekmo končala kot petnajsta.

Ilka Štuhec se je po petem mestu na sobotnem smuku s precej nižjimi pričakovanji podala v superveleslalomsko preizkušnjo. Na tehnično zelo zahtevni progi, ki je zahtevala številne odstope, je nastopila s številko 3. Na dveh mestih je pošteno zgrešila idealno linijo in ob prihodu v cilj zasedla tretje mesto.

Pozneje je drsela po razpredelnici navzdol, a ob vseh odstopih (od 58 smučark na startu jih je do cilja prišlo zgolj 32!) se je obdržala kar visoko in končala na 15. mestu. Zmage se je veselila Italijanka Federica Brignone, ki je prav v tehnično najzahtevnejšem delu smučala najbolje in s 44 stotinkami prednosti pred Norvežanko Kajso Vickhoff Lie prišla do 25. zmage v karieri. Na stopničke je stopila še njena rojakinja in zmagovalka uvodnega superveleslaloma v Sankt Moritzu Sofia Goggia (+0,59).

V selektivnost proge so se ujele tudi nekatere favoritinje, zgolj iz elitne deseterice smučark cilja niso videle Lara Gut Behrami, Marta Bassino in Mikaela Shiffrin. Američanka je kljub temu obdržala vodstvo v skupnem seštevku skupnega pokala, v katerem ima skupno 620 točk. Na drugo se je prebila Brignone, za Shiffrin zaostaja 63 točk (557).

Svetovni pokal se nadaljuje s četrtkovim slalomom v Courchevelu.

REZULTATI IZ VAL D’ISERA.