Na Kronplatzu prepričljiva zmaga Švicarke

Alpsko smučanje 30. Jan 202413:58 > 14:34 0 komentarjev
Lara Gut-Behrami; FOTO: Guliverimage

Kronplatz na Južnem Tirolskem je danes gostil osmi veleslalom sezone, ki ga je prepričljivo dobila Švicarka Lara Gut-Behrami. Z uvrstitvijo na rep petnajsterice se je točk razveselila tudi Ana Bucik.

REZULTATI V ŽIVO

Alice Robinson iz Nove Zelandije in Švedinja Sara Hector sta si razdelili drugo mesto, njun zaostanek za Švicarko je znašal 1,09 sekunde.Vse tri so bile najhitrejše že na prvi progi.

Bucik je v finalu za šest mest izboljšala uvrstitev iz prve vožnje, ko je bila 21. “Sigurno sem z zgornjimi deli bolj zadovoljna kot s spodnjim, sploh v prvem teku je bilo spodaj res preveč zaviranja oziroma nečistega smučanja, v drugi je bilo nekoliko več napadalnosti tudi v spodnjem delu. V lažjih delih se že dobro znajdem, imam pravo hitrost, v težkih mi pa še nekaj manjka in to bo treba izboljšati,” je dejala Bucik po finalu.

Neja Dvornik se s številko 38 na startu ni uvrstila v drugo vožnjo. Njen zaostanek je znašal 2,99 sekunde, finalno vožnjo je na 33. mestu zgrešila za 46 stotink sekunde.

Andreja Slokar je tekmo izpustila in se raje posveča slalomskemu treningu. Ajdovki na veleslalomih ne gre po načrtih v njeni prvi sezoni po poškodbi kolena, na sedmih startih v tej sezoni se niti na enem veleslalomu ni prebila v drugo vožnjo.

To je bil osmi ženski veleslalom v sezoni. Pred finalom sezone marce v Saalbachu se bodo alpske smučarke v tehničnih disciplinah zgolj še na štirih tekmah. Soldeu v Andori z veleslalomom in slalomom 10. in 11. februarja in Areju na Švedskem, kjer bosta veleslalom in slalom za točke svetovnega pokala 9. in 10. marca.

Najvišje uvrščena Slovenka Bucik ima tako še dve priložnosti, da potrdi mesto med 25 najboljših, ki se bodo pomerile na zadnjem veleslalomu sezone v Saalbachu. Trenutno je uvrščena na 24. mesto v seštevku discipline.

Veleslalom na Kronplatzu je prišel po tekmah v Cortini d’Ampezzo, na kateri sta huda padca doživeli dve vrhunski veleslalomistki Američanka Mikaela Shiffrin, ki se sicer ni huje poškodovala, in Kanadčanka Valerie Grenier, ta jo je odnesla s poškodbo rame in kolena. Že prej se je na veleslalomu v domači Jasni poškodovala slovaška zvezdnica Petra Vlhova, ki je po poškodbi kolenskih vezi že končala sezono.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!