Veter zaustavil Ilko Štuhec

Alpsko smučanje 15. Nov 202310:04 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Prvi trening smuka v Zermattu je zaradi premočnega vetra odpovedan. Tako najboljša slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec še ne bo mogla preizkusiti svojih zmožnosti. Tekma za svetovni pokal bi morala biti na sporedu v soboto, sledila pa bi ji še ena preizkušnja v nedeljo.

Gre za zgodovinski smuk, saj je štart predviden v Švici, cilj pa bo v Italiji.

Toda sreča damam žal očitno ni čisto nič bolj naklonjena kot moškim, ki prejšnji teden v Zermattu prav tako niso dobili zelene luči za nastop na smuku, ki bi ga gostilo isto prizorišče. “Vremenske razmere ne dovoljujejo nobene aktivnosti na progi,” so sporočili iz FIS. Pred dvema smukoma konec tedna sta predvidena še dva treninga. V četrtek bi se lahko vreme umirilo, v petek pa se obeta sneženje.

In v tem je težava: tudi če se ta konec tedna obeta boljše vreme, mora biti opravljen vsaj en trening, da lahko specialistke za hitre discipline nastopajo na tekmi.

Žal je nestanovitno vreme “odpihnilo” oba moška smuka na tem prizorišču, medtem ko so obeti za ta konec tedna boljši. Tako naj bi FIS izpeljala vsaj ženska smuka. Tekmovalni program je za sredo, četrtek in petek predvideval uradne treninge, sobota in nedelja (11.45) pa sta rezervirana za prva smuka v sezoni 2023/24.

“Spet bo pestro,” opozarja meteorolog švicarske televizije Luzian Schmassmann. Spremenljivo vreme s svežim snegom, sončnimi obdobji in močnim vetrom otežuje priprave. “V petek lahko pozabite na trening – veter bo premočan, poleg tega bo zapadel svež sneg,” pojasnjuje Schmassmann.

Jutri je trening predviden za 11.45 uro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!