“Osamljena” Ana Bucik: To sem si dolgovala

Ana Bucik: prvi obraz slovenske reprezentance na 59. Zlati lisici. Foto: Aleš Fevžer

Z osmim mestom v prvem veleslalomskem dejanju 59. Zlate lisice se Ana Bucik, ki je skorajda kot po pravilu osamljena Slovenka v finalnih vožnjah tehničnih preizkušenj, resda ni približala najboljšim rezultatom domačih "lisičk", a ob veleslalomskem rezultatu kariere ni skrivala zadovoljstva.

Ana Bucik je na dobri poti k najboljši sezoni v karieri. V slalomu se je ukoreninila v elitno sedmerico in se že spogleduje z uvrstitvijo na stopničke za zmagovalke. Najboljša sezona pa se ji obeta tudi v veleslalomu, kjer je na pragu prve jakostne skupine. To je potrdila tudi v Kranjski Gori, ki tudi letos v okviru Zlate lisice gosti dva veleslaloma. Sobotno osmo mesto je celo njen najboljši rezultat v tej disciplini.

“Vesela sem predvsem, da mi je dobro smučanje uspelo prenesti tudi na tekmo. Sebi sem dolgovala dober veleslalom,” pravi 29-letna Novogoričanka, ki je pohvalila snežne razmere, predvsem “naravno” pripravo proge, torej brez vode in soli. Uživala je tudi v navijaški podpori. “Lepo je nastopati pred znanimi obrazi. Pa tudi teren dobro poznam. Ustreza mi. Tudi podlaga mi je všeč. V takšnih razmerah je lažje prikazati pravo vožnjo. Hitro sem našla pravi občutek. Nato sem le stopnjevala,” pravi Ana, ki je bila, kot že večkrat v tej zimi, osamljena Slovenka med dobitnicami točk.

Foto: Aleš Fevžer

“Ne čutim rezultatskega bremena. Odgovornost pa vsekakor. Veliko ljudi dela zame. Z mano so vsak dan. Na koncu rezultat prinesem jaz. Ali pa ne. Da ne bo pomote, nihče mi ne nalaga pritiska. To je pač moja želja,” pripoveduje specialistka za tehnični disciplini, ki je v tej zimi zbrala že 283 točk. Več (376) jih je le v pretekli sezoni, pri čemer jo zdaj čaka še pet veleslalomov in štirje slalomi.

“Slalom in veleslalom. Po svoje gre za dve ločeni zgodbi, a po drugi strani tudi povezani. Ko se dobro počutiš na slalomskih smučeh, je lažje tekmovati tudi v veleslalomu. Veseli me, da imam dve močni disciplini. Verjamem, da bo veleslalomska Zlata lisica tudi spodbuda za torkov slalom v Flachauu,” pravi izkušena slovenska reprezentantka.

Foto: Aleš Fevžer

Nedelja: nov dan, nova priložnost. “Najprej sledi počitek, regeneracija, terapija in osredotočanje. Zmanjšati moram število napak. Konkretno, če bi združila zgornji del prve in spodnji del druge vožnje, bi prišla do svoje optimalne vožnje. Predvsem pa moram smučati tako, kot smučam v zadnjem obdobju. Mislim namreč, da mi gre kar dobro,” pred že 144. nastopom v svetovnem pokalu pravi najboljša domača predstavnica 59. Zlate lisice.

Komentari

Vaš komentar