Anamarija Lampič v Lenzerheideju ujela petnajsterico

Biatlon 14. Dec 202315:54 1 komentar
Foto: Guliverimage

Francozinja Justine Braisaz-Bouchet je zmagovalka biatlonske sprinterske preizkušnje za svetovni pokal v švicarskem Lenzerheideju. Drugo mesto je zasedla Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, tretje pa Italijanka Lisa Vittozzi. Najboljša od Slovenk je bila s štirimi napakami na strelišču Anamarija Lampič na 14. mestu.

Nekdanja smučarska tekačica je na obeh strelskih postankih zgrešila po dvakrat, v smučini pa je bila znova najhitrejša in za zmagovalko zaostala 1:31 minute. Zgolj v zadnjem krogu je 28-letnica pridobila kar 16 mest. Od današnje zmagovalke je bila Lampič na progi hitrejša za 14 sekund, od ostalih skoraj za pol minute.

“Še sama ne vem, kako mi uspeva tako hitro teči. Še vedno imam povsem zamašen nos in niti ne vem, kako diham. Resnično ne morem verjeti, da sem tako hitra, ker nimam občutka, da sem tako hitra. Danes sem zelo trpela,” je o svoji tekaški predstavi za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) dejala Lampič.

“Škoda je teh zgrešenih strelov. Predvsem me jezijo streli leže, ker vem, da sem sposobna več. Na treningih streljam ničle. Ne vem, kaj delam narobe. Morda sem celo preveč osredotočena na to, kar moram delati. Na treningih vse poteka bolj tekoče, bolj samozavestno, veliko manj razmišljam. Na tekmah pa sem zelo pozorna, da ne bi ćesa spustila in se mi zdi, da bi morala le manj razmišljati,” je še dejala Lampič.

Na zasledovalno preizkušnjo sta se uvrstili tudi preostali Slovenki na startni listi. Živa Klemenčič je bila z dvema strelskima napakama na koncu 58. (+3:21,5), Polona Klemenčič pa s štirimi 60. (+3:25). Lene Repinc zaradi bolezni ni bilo na startu.

Z brezhibnim nastopom na strelišču in drugim najhitrejšim tekom je zmago slavila 27-letna Braisaz-Bouchet. To je bila zanjo peta posamična zmaga v svetovnem pokalu, nazadnje je bila najboljša marca 2022 na Holmenkollnu, to sezono pa je na stopničkah stala v sprintu v Hochfilznu, ko je bila tretja.

Drugouvrščena Ingrid Landmark Tandrevold je ob ničli na strelišču za zmagovalko zaostala 12,2 sekunde, prav tako nezgrešljiva Italijanka Lisa Vittozzi pa na tretjem 17,2 sekunde.

V petek na progo še moški

V skupnem seštevku je v vodstvu Landmark Tandrevold, ki je zbrala 346 točk. Vittozzi je pri 309, Švedinja Elvira Öberg, ki je bila danes peta, pa 273. Lampič je napredovala na 20. mesto, doslej je osvojila 98 točk.

V petek bodo v Lenzerheideju v sprintu tekmovali moški. Slovenske barve bodo zastopali Jakov Fak, Toni Vidmar in Lovro Planko, je sporočila Smučarska zveza Slovenije. Zaradi bolezni je v domovini ostal Miha Dovžan, Matic Repnik in Alex Cisar pa bosta tekmovala v pokalu Mednarodne biatlonske zveze.

V soboto bosta obe zasledovalni preizkušnji, v nedeljo pa prvi tekmi s skupinskim startom v sezoni. Za zdaj je med 25 najboljšimi v skupnem seštevku od slovenskih predstavnikov le Anamarija Lampič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje