Andreja Slokar v iskanju umetnosti

Alpsko smučanje 6. Jan 202418:27 0 komentarjev
Andreja Slokar. Foto: Aleš Fevžer

Po slovenski sobotni točkovni ničli se bo pred nedeljskim slalomom v okviru 60. Zlate lisice v središču pozornosti znašla Andreja Slokar, ki v napovedi ostaja zelo previdna.

”Razmere niso bile tako slabe, kot je bilo videti. A v takšnih razmerah si moraš upati in zaupati. Jaz si ne, posledica je vidna v zaostanku,” si je po sobotnem 52. mestu z zaostankom 4,52 sekunde čistega vina nalila Andreja Slokar, ki se po vrnitvi po poškodbi še ni dokopala do veleslalomskih točk, že pred tem pa je bila v bazični disciplini precej manj stanovitna kot v slalomu.

”Že pred poškodbo je bila v mojem smučanju opazna velika razlika med veleslalomom in slalomom. V prvem si tudi takrat nisem najbolj zaupala. Verjetno zaradi tega, ker so se mi vse poškodbe pripetile v tej disciplini. Vesela pa sem napredka v slalomu. Predvsem na treningih. Druga umetnost pa je to spraviti na tekmo,” razmišlja 26-letna Ajdovka, ki je na uvodnih dveh slalomih sezone ostala praznih rok, nato pa bila 7., 10. in 17.

”Ne želim razmišljati o tem, kaj bo jutri. Kadar to počnem, se ne uresniči niti polovica. Moja naloga je, da se zjutraj dobro ogrejem, napravim uspešen ogled in nato napadem od štarta do cilja,” se je konkretni napovedi izognila varovanka trenerja Boštjana Božiča, s katerim sta minuli mesec po štirinajstmesečnem postu znova obudila sodelovanje.

Več o 60. Zlati lisici

Zlata liška z napako
Edinstvena vrnitev Mateje Svet (VIDEO)
Prvi dan 60. Zlate lisice: kanadsko slavje, slovensko razočaranje
Massijevo sporočilo Štajercem (VIDEO)
Predsedničin šopek ni omilil razočaranja
Avtorice veličastne Zlate lisice
Ob jubileju prerezana popkovina: zadnja Zlata lisica? 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!