Norveški zvezdnik končal ugibanja o svoji prihodnosti

Biatlon 6. Apr 202414:33 0 komentarjev
Johannes Thignes Boe Tarjei Boe
Foto: Profimedia

Norveški biatlonec, v tej sezoni drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Tarjei Boe je sporočil, da bo pri 35 letih vsaj še eno leto vztrajal s smučkami na nogah in puško na ramenih.

Ni skrivnost, da se je Norvežan Tarjei Boe v zadnjih tednih in mesecih večkrat spogledoval z zaključkom kariere. Tudi javno. A manj kot mesec dni po zaključku sezone, v kateri je v svetovnem pokalu osvojil drugo mesto, je sporočil, da še nima dovolj.

Odločujoči dejavnik je bila uspešnost na tekmovališčih: v zadnji zimi ga je skupno premagal zgolj pet let mlajši brat Johannes Thignes Boe, ki je bil boljši za 182 točk. Je pa starejši od sorojencev osvojil mali kristalni globus za seštevek sprinta, prav v tej disciplini je zmagal na tekmi v Hochfilznu. Na svetovnem prvenstvu v Novem Mestu na Češkem pa je 35-letnik osvojil tri srebrne kolajne (eno posamično in dve ekipni).

“Za mano je zelo dobra sezona s športnega vidika. Zelo sem se zabaval. Lepo je videti, da se tudi pri 35 letih še izboljšujem. To me je zelo motiviralo,” je dejal v pogovoru za norveški časopis Verdens Gang.

Tarjei Boe
Foto: Profimedia

Bo pa zmagovalec svetovnega pokala v sezoni 2010/11 letošnjo pomlad in poletje več časa preživel z družino. “Potovanja nam vzamejo veliko časa, kar je težko, ko postaneš oče. Gita (zaročenka, op. p.) ima doma veliko dela, zato je včasih težko. A odkar sem jo spoznal, sem v biatlonu samo še boljši. Očitno je ona skrivnost mojih uspehov,” je še dodal Boe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!